Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

JW LIBRARY

Menjanje i prilagođavanje prikaza – Windows

Menjanje i prilagođavanje prikaza – Windows

U aplikaciji JW Library postoji niz opcija koje će vam čitanje učiniti još prijatnijim. Možete ih pronaći na Komandnoj traci koja će se otvoriti ako pritisnete desni klik na mišu ili povučete prstom od vrha ekrana nadole.

Ako želite da vidite dodatne opcije, dodirnite ikonicu Više.

Sledite ova uputstva da biste promenili ili prilagodili prikaz teksta:

 Promena jezika

Možete promeniti jezik u poglavlju ili članku koji čitate.

  • Dodirnite Jezici da biste videli sve jezike na kojima je dostupno ono što čitate. Na vrhu spiska su jezici koje najčešće koristite. Tu će se pojaviti i pojednostavljeno izdanje Stražarske kule. Spisak možete pretraživati i tako što ćete u polje za pretragu upisati jezik.

  • Jezici koje niste preuzeli označeni su oblačićem. Dodirnite jezik da biste preuzeli publikaciju. Kada preuzmete publikaciju na svoj uređaj, oblačić će nestati. Ponovo dodirnite jezik da biste počeli da čitate.

 Podešavanje teksta

Možete promeniti veličinu slova kako vam odgovara.

Dodirnite Podešavanje teksta, a zatim povucite kružić po klizaču napred ili nazad u zavisnosti od toga da li želite da povećate ili smanjite slova. Odabrana veličina slova važiće za sve publikacije u aplikaciji.

 Slika ili tekst

Neki članci mogu biti prikazani kao slika ili tekst. Dodirnite odgovarajuću ikonicu kako biste odabrali željeni prikaz.

  • Prikaži sliku: U ovom prikazu stranica izgleda isto kao u štampanom izdanju. Ovaj prikaz može biti koristan u izdanjima kao što je pesmarica jer tako možete videti i tekst i note.

  • Prikaži tekst: U ovom prikazu biblijski stihovi su prikazani kao linkovi koje možete da otvorite. Veličina slova odgovara onoj koju ste izabrali.

 Otvori u onlajn biblioteci

Dodirnite Otvori u onlajn biblioteci da biste stranicu koju čitate otvorili u Watchtower ONLAJN BIBLIOTECI.

 Pregled drugih prevoda Svetog pisma

Kada u publikaciji dodirnete neki biblijski stih, on će vam se otvoriti u oknu sa strane. Ispod stiha dodirnite Prilagodi da biste izabrali koje od preuzetih prevoda Svetog pisma želite da uključite u spisak.

Dodirnite plus ili minus da biste dodali ili uklonili prevod. Dodirnite prevod, zatim pomoću strelica promenite redosled.

Vidite „Preuzimanje različitih prevoda Svetog pisma – Windows“ da biste saznali kako da preuzmete dodatne prevode Svetog pisma.

Ove opcije su omogućene u martu 2015, u verziji 1.4 aplikacije JW Library, koja je kompatibilna sa operativnim sistemom Windows 8.1 ili novijim verzijama. Ukoliko vam se ne prikazuju ove opcije, pratite uputstva u članku „Uputstva za JW Library za Windows“, ispod podnaslova „Najnovije opcije“.