Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

JW LIBRARY

Preuzimanje različitih prevoda Svetog pisma – Android

Preuzimanje različitih prevoda Svetog pisma – Android

Aplikacija JW Library je prvenstveno namenjena za čitanje i proučavanje Svetog pisma.

Sledite ova uputstva da biste preuzeli Sveto pismo:

 Preuzimanje Svetog pisma

Možete preuzeti razne prevode Svetog pisma i čitati ih ili proučavati i kad niste na internetu.

  • Otvorite meni i dodirnite Sveto pismo da biste videli spisak biblijskih knjiga.

  • Dodirnite Jezici da biste videli spisak svih dostupnih prevoda Svetog pisma. Na vrhu spiska se nalaze prevodi koje najčešće koristite. Spisak možete pretraživati i tako što ćete u polje za pretragu upisati jezik ili naziv prevoda. Na primer, upišite „int“ da biste pronašli Kingdom Interlinear na engleskom, ili „port“ da biste pronašli Sveto pismo na portugalskom.

  • Prevodi koje niste preuzeli označeni su oblačićem. Dodirnite prevod da biste ga preuzeli. Kada ga preuzmete na svoj uređaj, oblačić će nestati. Ponovo dodirnite prevod da biste počeli sa čitanjem.

Ukoliko ne možete da pronađete željeni prevod Svetog pisma, posle nekog vremena pokušajte ponovo. Novi prevodi se dodaju u aplikaciju čim postanu dostupni.

 Brisanje Svetog pisma

Ukoliko vam neki prevod Svetog pisma više nije potreban ili želite da oslobodite memoriju, možete ga obrisati.

Dodirnite Sveto pismo, zatim dodirnite Jezici da bi vam se pojavio spisak prevoda. Dodirnite Više koje se nalazi pored prevoda koji želite da obrišete, a zatim dodirnite opciju Izbriši.

 Ažuriranje Svetog pisma

S vremena na vreme, dostupna je nova verzija prevoda koji ste preuzeli.

Ikonica za osvežavanje pojaviće se pored prevoda Svetog pisma za koji je dostupna nova verzija. Kad dodirnete Sveto pismo, dobićete poruku da ga možete ažurirati. Dodirnite Preuzmi da biste preuzeli novu verziju, ili dodirnite Kasnije da biste nastavili da čitate verziju koju već imate.

Ove opcije su omogućene u februaru 2015, u verziji 1.4 aplikacije JW Library, koja je kompatibilna sa operativnim sistemom Android 2.3 ili novijim verzijama. Ukoliko vam se ne prikazuju ove opcije, pratite uputstva u članku „Uputstva za JW Library za Android“, ispod podnaslova „Najnovije opcije“.