Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Oralna i maksilofacijalna hirurgija

Akutna normovolemijska hemodilucija

Acute perioperative normovolaemic haemodilution in major maxillofacial surgery.

Parkin IR, Chiu GA, Schwarz PA, Hodder SC.

Izvor‎: Br J Oral Maxillofac Surg 2008;46(5):387-90.

Indeks‎: PubMed 18321618

DOI‎: 10.1016/j.bjoms.2008.01.002

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18321618

Effects of standardized acute normovolemic hemodilution on intraoperative allogeneic blood transfusion in patients undergoing major maxillofacial surgery.

Habler O, Schwenzer K, Zimmer K, Prager M, König U, Oppenrieder K, Pape A, Steinkraus E, Reither A, Buchrot A, Zwissler B.

Izvor‎: Int J Oral Maxillofac Surg 2004;33(5):467-75.

Indeks‎: PubMed 15183411

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15183411


Deo s medicinskim informacijama na sajtu jw.org namenjen je prvenstveno lekarima specijalistima i drugim zdravstvenim radnicima. On ne sadrži medicinske savete niti preporuke za određeno lečenje i nije zamena za konsultovanje sa stručnim zdravstvenim radnikom. Medicinsku literaturu koja se ovde navodi nisu izdali Jehovini svedoci, ali u njoj se govori o strategijama beskrvnog lečenja koje se mogu uzeti u obzir. Svaki medicinski radnik je odgovoran da bude u toku s novim informacijama, razmotri više načina za pružanje medicinske nege i da pomogne pacijentima da donesu odluku koja je u skladu s njihovim medicinskim stanjem, željama, merilima i verovanjima. Nisu sve ovde navedene strategije primenjive i prihvatljive za sve pacijente.

Za pacijente: Uvek se konsultujte s vašim lekarom ili drugim kvalifikovanim zdravstvenim radnikom u vezi s vašim medicinskim stanjem i lečenjem. Ako smatrate da imate zdravstvenih problema, obratite se lekaru.

Korišćenje ovog veb-sajta propisano je pravilima korišćenja.