Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Medicina i hirurgija

Kliničke strategije za lečenje pacijenata bez transfuzije krvi. Izaberite neku od navedenih oblasti, a zatim odgovarajuću strategiju. Kliknite na naslov da biste otvorili članak ili bibliografski zapis.

 

Akušerstvo

Finansijska isplativost alternativa transfuziji krvi

Gastrointestinalna hirurgija

Hematologija (onkologija)

Intenzivna i kritična nega

Kardiotorakalna i vaskularna hirurgija

Oralna i maksilofacijalna hirurgija

Ortopedska hirurgija

Otolaringologija — hirurgija glave i vrata

Perioperativna nega

Trauma i urgentna medicina

Urologija


Deo s medicinskim informacijama na sajtu jw.org namenjen je prvenstveno lekarima specijalistima i drugim zdravstvenim radnicima. On ne sadrži medicinske savete niti preporuke za određeno lečenje i nije zamena za konsultovanje sa stručnim zdravstvenim radnikom. Medicinsku literaturu koja se ovde navodi nisu izdali Jehovini svedoci, ali u njoj se govori o strategijama beskrvnog lečenja koje se mogu uzeti u obzir. Svaki medicinski radnik je odgovoran da bude u toku s novim informacijama, razmotri više načina za pružanje medicinske nege i da pomogne pacijentima da donesu odluku koja je u skladu s njihovim medicinskim stanjem, željama, merilima i verovanjima. Nisu sve ovde navedene strategije primenjive i prihvatljive za sve pacijente.

Za pacijente: Uvek se konsultujte s vašim lekarom ili drugim kvalifikovanim zdravstvenim radnikom u vezi s vašim medicinskim stanjem i lečenjem. Ako smatrate da imate zdravstvenih problema, obratite se lekaru.

Korišćenje ovog veb-sajta propisano je pravilima korišćenja.