Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Da li Jehovini svedoci obavljaju misionarsku službu?

Da li Jehovini svedoci obavljaju misionarsku službu?

Da. Bez obzira gde žive, svi Jehovini svedoci se trude da imaju misionarski duh tako što redovno razgovaraju s ljudima o svojoj veri u Boga (Matej 28:19, 20).

Štaviše, neki Svedoci se presele ili provedu određeno vreme u drugim delovima svoje zemlje gde mnogo ljudi još nije čulo dobru vest iz Svetog pisma. Drugi se sele u strane zemlje da bi u još većoj meri učestvovali u službi propovedanja. Drago im je što imaju udela u ispunjenju Isusovog proročanstva: „Bićete mi svedoci [...] sve do kraja zemlje“ (Dela apostolska 1:8).

Godine 1943, osnovali smo školu za obučavanje misionara. Ona se zove Biblijska škola Galad i do sada ju je završilo više od 8 000 Svedoka.

 

Saznajte više

PROPOVEDANJE

Sedamdeset godina škole Galad

Prvog februara 1943, u unutrašnjosti države Njujork osnovan je prvi razred jedne posebne škole. U toj školi je na hiljade misionara obučeno da poučava druge o Bogu.

VAŽNI SKUPOVI

134. razred Biblijske škole Galad

Studenti 134. razreda Biblijske škole Galad završili su obuku 9. marta 2013. Tokom programa su istaknuti rezultati koji su zahvaljujući ovoj školi postignuti tokom proteklih 70 godina.