Vrati se na sadržaj

Proučavanje Svetog pisma

Proučavanje Svetog pisma

Jehovini svedoci nude mogućnost da proučavate Sveto pismo i saznate odgovore na mnoga pitanja, kao što su:

  • Ko je Bog?

  • Da li mu je zaista stalo do mene?

  • Kako mogu poboljšati svoj brak?

  • Kako mogu imati srećniji život?

U nastavku ćete pronaći odgovore na najčešća pitanja u vezi s proučavanjem Svetog pisma.

Kako izgleda? Izabere se tema, na primer „Bog“ ili „brak“, i osmotre se različiti biblijski stihovi koji se odnose na tu temu. Kada se stihovi uporede, jasno se vidi biblijsko gledište o toj temi. Na taj način dopuštamo da Sveto pismo samo sebe tumači.

Kao pomoć u proučavanju koristimo knjigu Šta Biblija zaista naučava? U ovoj knjizi se, pored drugih tema, objašnjava šta Sveto pismo zaista kaže o Bogu, Isusu i našoj budućnosti.

Koliko košta? Proučavanje je besplatno, kao i publikacije koje se koriste u proučavanju.

Koliko traje? Mnogi ljudi izdvoje oko sat vremena sedmično da bi proučavali Sveto pismo s nama. Ali to može biti i drugačije. Mi se prilagođavamo vašem rasporedu.

Šta se dešava kada zatražim da proučavam Sveto pismo? U tom slučaju, neko od Jehovinih svedoka će vas posetiti u vreme i na mestu koje vama odgovara. Biće potrebno nekoliko minuta da vam pokaže kako izgleda proučavanje. Ako želite, možete nastaviti.

Ako prihvatim da proučavam Sveto pismo, da li moram da postanem Jehovin svedok? Ne. Jehovini svedoci rado poučavaju druge o Svetom pismu, ali nikoga ne prisiljavamo da postane pripadnik naše religije. S poštovanjem prenosimo ono što naučava Sveto pismo i smatramo da svaka osoba ima pravo da izabere u šta će verovati (1. Petrova 3:15).