Vrati se na sadržaj

Kako izgleda biblijski kurs Jehovinih svedoka?

Kako izgleda biblijski kurs Jehovinih svedoka?

 Na biblijskom kursu Jehovinih svedoka možete saznati odgovore na mnoga pitanja. Na primer:

  •   Kako možete imati srećan život?

  •   Kako da postanete bliski s Bogom?

  •   Šta Sveto pismo govori o budućnosti?

Ovde ćete saznati odgovore na sledeća pitanja:

 Kako izgleda biblijski kurs?

 Neko od Jehovinih svedoka će sa vama razmatrati temu po temu i tako ćete se bolje upoznati sa Svetim pismom. Pomoću interaktivnog priručnika Budi srećan zauvek! saznaćete o čemu govori Sveto pismo i kako vam ono može pomoći. Pogledajte ovaj video da biste saznali nešto više o tome.

 Koliko kurs košta?

 Kurs je besplatan. Jehovini svedoci slede uputstvo koje je Isus dao svojim učenicima: „Besplatno ste dobili, besplatno i dajte“ (Matej 10:8). Publikacije koje koristimo na kursu, uključujući i Sveto pismo i knjigu Budi srećan zauvek!, takođe su besplatne.

 Koliko kurs traje?

 Kurs se sastoji od 60 lekcija. Vi određujete tempo kojim se lekcije obrađuju. Većini polaznika obično odgovara da pređu jednu ili više lekcija nedeljno.

 Kako da se prijavim za kurs?

  1.  1. Popunite onlajn obrazac. Vaše lične podatke koristimo samo kako bismo ispunili vaš zahtev da neko od Jehovinih svedoka stupi u kontakt s vama.

  2.  2. Neko od Jehovinih svedoka će stupiti u kontakt s vama. Biće vam objašnjeno kako interaktivni biblijski kurs izgleda i dobićete odgovore na sva svoja pitanja.

  3.  3. Sa osobom koja će voditi kurs dogovorite se o detaljima. Kurs može da se odvija uživo, kao i putem telefona, video-poziva, pisama ili mejla. Proučavanje obično traje oko sat vremena, ali može biti kraće ili duže, u zavisnosti od toga šta vama odgovara.

 Mogu li prvo da vidim kako kurs izgleda?

 Naravno. Potrebno je samo da popunite onlajn obrazac. Kada vam se javi neko od Jehovinih svedoka, napomenite da biste najpre želeli da vidite da li će vam se proučavanje dopasti. Osoba koja će vas kontaktirati koristiće brošuru Budi srećan zauvek!, koja sadrži tri lekcije, na osnovu kojih ćete moći da procenite da li želite da nastavite s kursom.

 Ako prihvatim biblijski kurs, da li moram da postanem Jehovin svedok?

 Ne. Mi volimo da poučavamo druge o Svetom pismu, ali nikoga ne prisiljavamo da prihvati našu religiju. Pomažemo ljudima da saznaju šta stoji u Svetom pismu, ali poštujemo svačije pravo da sam odluči u šta će verovati (1. Petrova 3:15).

 Mogu li da koristim svoje Sveto pismo?

 Naravno, možete koristiti koji god prevod Svetog pisma želite. Mi volimo da koristimo prevod Novi svet jer je lako razumljiv i tačan, ali potpuno razumemo da mnogi ljudi radije koriste prevod na koji su se već navikli.

 Mogu li da pozovem još nekoga na kurs?

 Možete. Vašem kursu može prisustvovati cela vaša porodica ili prijatelji koje želite da pozovete.

 Mogu li ponovo početi kurs sa Jehovinim svedocima iako sam ranije već proučavao?

 Možete. Sada ćete još više uživati u biblijskom kursu jer je prilagođen današnjem načinu života. Za razliku od ranijih kurseva, ovaj kurs je interaktivan i ima mnogo više video-materijala.

 Da li postoji mogućnost da sam proučavam Sveto pismo, bez pomoći drugih?

 Postoji. Iako većina polaznika najviše nauči kada im neko u tome pomaže, neki ipak više vole da proučavaju sami, barem na početku. Na našoj stranici Pomoć pri proučavanju Svetog pisma, nalaze se mnogi besplatni sadržaji i alatke za istraživanje, koji vam mogu pomoći da sami proučavate Sveto pismo. Evo nekih od njih: