Jehovini svedoci su nedavno održali posebne kongrese u Brazilu, Izraelu, Irskoj, Kostariki, na Novom Zelandu, u Hongkongu i Švedskoj. Prvi je održan u julu 2012, u Švedskoj, a poslednja tri u januaru 2013, u Kostariki i na Novom Zelandu.

Kao i na trodnevnim kongresima koje organizujemo jednom godišnje, na ovim posebnim kongresima mogli su se čuti biblijski govori i videti prikazi i drame.

Na ove posebne događaje pozvani su delegati iz drugih zemalja. Pre i posle kongresa, mogli su da idu u obilaske koje su organizovale zemlje domaćini.

Jedan delegat koji je prisustvovao kongresu u Brazilu rekao je: „Bilo je divno osetiti neverovatnu ljubav i gostoljubivost braće. To je bilo kao da sam odjednom dobio nove članove porodice.“

Još jedan delegat, koji je bio na kongresu u Hongkongu, izjavio je: „Dirnula su me nasmejana lica i oči pune suza delegata koji su čvrsto držali na grudima upravo objavljene biblijske publikacije na mandarinskom jeziku.“

Jehovini svedoci svake godine održavaju kongrese širom sveta, kojima prisustvuju milioni ljudi.

Prisutni mogu osetiti veliku ljubav, radost i mir unutar našeg bratstva. To se naročito vidi na posebnim i međunarodnim kongresima. Delegati na pauzama uživaju u razgovoru, zajedno jedu, razmenjuju male poklone i kontakt informacije, fotografišu se i srdačno pozdravljaju.

Na sve naše kongrese dobrodošli su i oni koji nisu Jehovini svedoci.