Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Atlanta izrazila dobrodošlicu Jehovinim svedocima

Atlanta izrazila dobrodošlicu Jehovinim svedocima

„Divim se članovima vaše organizacije zbog gorljive želje da služe Božjem Kraljevstvu. Izuzetno cenim vašu humanost i pomoć koju pružate suvernicima i drugim ljudima.“

Tako je stajalo u pismu Kasima Rida, gradonačelnika Atlante, u Sjedinjenim Državama. Ovim pismom je izražena dobrodošlica Jehovinim svedocima na tri velika kongresa koja su održana u tom gradu.

Dobrodošlicu kongresnim delegatima uputilo je i Gradsko veće u Atlanti. U pismu je stajalo: „U svetu postoji skoro osam miliona Jehovinih svedoka, koji dolaze iz [...] stotina etničkih i jezičkih grupa. Pa ipak [...] ujedinjuju vas isti ciljevi [...] Želite da slavite Jehovu, biblijskog Boga i Stvoritelja svega što postoji.“

Tri kongresa su održana u julu i avgustu 2014, od kojih dva na engleskom i jedan na španskom jeziku. Došli su delegati iz najmanje 28 zemalja. Program se sa engleskog jezika simultano prevodio na ruski i japanski. Ukupan broj prisutnih na sva tri kongresa iznosio je 95 689.

Tokom 2014, Jehovini svedoci su održali 24 velika međunarodna kongresa u devet zemalja, uključujući i 16 kongresa na raznim lokacijama u Sjedinjenim Državama.