Vrati se na sadržaj

„Božji dar ljudima“ na sajmu knjiga

„Božji dar ljudima“ na sajmu knjiga

Kluž-Napoka, jedan od najvećih gradova u Rumuniji, poznat je i kao Grad blaga. Tokom sajma knjiga Gaudeamus, koji je održan od 20. do 24. aprila 2016, Jehovini svedoci su usmerili pažnju posetilaca na moralne i duhovne vrednosti koje se nalaze u Bibliji. Na sajmu su postavili štand i razgovarali su sa hiljadama ljudi koji su bili zainteresovani za filmove, biblijske publikacije i Bibliju.

Nekoliko škola je organizovalo posete sajmu i nastavnicu su odveli đake da vide štand Svedoka. Ðaci su posebno uživali u gledanju crtanih filmova iz serije Budi Jehovin prijatelj, a mnogi su zatražili primerke Moje knjige biblijskih priča i brošure Poučimo svoju decu. Jedna vaspitačica koja je gledala crtane filmove rekla je svojoj koleginici: „Moramo da zapišemo ovaj sajt [www.jw.org] da bismo mogle deci da pustimo sve crtaće.“

Tinejdžerima su se dopale poučne animacije koje su mogle da se pogledaju na tablet računarima. Neke od njih bile su Da li je to ljubav ili zaljubljenost?, Igraj na sigurno na društvenoj mreži i Kako bez pesnica pobediti nasilnika.

Jedan pravoslavni sveštenik i njegova supruga nekoliko puta su posetili štand i uzeli biblijski prevod Novi svet i nekoliko brošura. Sveštenik je rekao da je oduševljen „Registrom biblijskih reči“, kao i mnogim pouzdanim izvorima koje su prevodioci koristili. Dao je Svedocima svoj broj telefona kako bi nastavili da s njim razgovaraju o Bibliji.

Sveštenikova supruga je pitala gde na sajtu jw.org može pronaći materijal za decu i Svedoci su je uputili na karticu „Deca“. Ona je zatim pogledala crtani film Budi istinoljubiv i veoma joj se dopao. Nakon što je pregledao sadržaje na sajtu, njen suprug je za njega rekao da je „Božji dar ljudima“.