Prvog februara 1943, u unutrašnjosti države Njujork osnovan je prvi razred jedne posebne škole. U toj školi, sada poznatoj kao Biblijska škola Galad, obučeno je više od 8 000 muškaraca i žena iz svih krajeva sveta.

Gore: Glavni ulaz u školu Galad, Saut Lansing, država Njujork. Dole: Instruktor u Galadu predaje u amfiteatru 31. razredu Galada

Džonatan, koji je nedavno završio Galad, kaže: „Obrazovanje koje smo stekli zasniva se na Božjoj Reči i pomoći će nam da imamo više uspeha u kojoj god sredini i kulturi da se nađemo.“ Njegova žena, Marni, dodaje: „Nikada ranije nisam toliko želela da pomognem ljudima da razumeju da ne postoji bolji način života od onog koji je po volji našeg Stvoritelja. Sigurna sam da će im prijateljstvo s Bogom obogatiti život.“

U Galadu se dobija besplatna petomesečna obuka. Najveći naglasak se stavlja na Bibliju i službu propovedanja. Cilj ove obuke je da se studenti osposobe da jačaju druge Božje sluge i da razviju hrišćanske osobine neophodne za suočavanje sa izazovima koji ih očekuju. Na časovima, studenti razgovaraju o biblijskim načelima koja im pomažu da ojačaju svoj odnos s Bogom, Jehovom.

Gore: Albert Šroder poučava studente Galada pomoću makete šatora sastanka, 1958. Dole: Julisiz Glas predaje 46. razredu Galada, 1968.

Bračni parovi koji pohađaju Galad već su u punovremenoj službi. Po završetku obuke, neki se vrate tamo gde su i pre služili, a neki budu poslati u drugu zemlju. Ima i onih koji nakon škole služe u nekoj od preko 90 podružnica Jehovinih svedoka. Većina odlazi u gusto naseljena područja, gde mogu najviše postići u službi propovedanja.

Škola Galad se isprva nalazila na farmi podružnice, u Saut Lansingu, u državi Njujork, a 1961. je preseljena u glavno sedište Jehovinih svedoka, u Bruklinu. Od 1988. do 1995, škola se nalazila u Volkilu. Zatim je 1995. preseljena na sadašnju lokaciju u Obrazovni centar Jehovinih svedoka, u Patersonu. U martu 2013, obuku je završio 134. razred.

Gore: Studenti 116. razreda Galada na času, 2003. Dole: Studenti uče u biblioteci Galada, 2011.

Već 70 godina, misionari iz Biblijske škole Galad su istaknut primer revnih objavitelja o Kraljevstvu.