Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Svetska promocija veb-sajta JW.ORG

Svetska promocija veb-sajta JW.ORG

Jehovini svedoci su tokom avgusta 2014. širom sveta delili traktat kojim su promovisali veb-sajt jw.org. Tog meseca je zabeleženo skoro 65 miliona pregleda, što je preko 20 procenata više nego ranije. Gotovo 10 000 osoba se prijavilo da besplatno proučava Sveto pismo. To je porast od 67 procenata u odnosu na prethodni mesec. Ova akcija je na razne načine pomogla ljudima iz svih delova sveta.

U potrazi za odgovorima na životna pitanja

U Kanadi je jedna Svedokinja započela razgovor u liftu s Madlin i pokazala joj traktat Ko nam može pružiti odgovore na najvažnija pitanja? Madlin je rekla da je prethodne večeri stajala na terasi i molila Boga da joj pomogne da pronađe odgovore na takva pitanja. Pre toga je u nekoliko crkava zatražila da joj neko objasni Sveto pismo, ali niko se nije odazvao. Ubrzo je počela da proučava Sveto pismo s Jehovinim svedocima.

Prvi kontakt sa Svetim pismom

Na Filipinima, Rouina je razgovarala s Kinezom koji je stajao ispred restorana brze hrane. Dala mu je traktat i rekla da Jehovini svedoci besplatno poučavaju ljude o Svetom pismu.

Čovek je rekao da nikada nije video Sveto pismo. Odlučio je da ode na pokrajinski sastanak Jehovinih svedoka. Nakon ovog sastanaka je rekao da želi da sazna više o Svetom pismu i da će ga preuzeti s našeg veb-sajta.

Sadržaji i na znakovnom jeziku

Giljermo, gluvi Svedok iz Španije, sreo je Horhea, svog nekadašnjeg školskog druga koji je takođe gluv. Horhe je rekao da mu je nedavno umrla majka i da ima mnogo nedoumica i pitanja. Giljermo mu je dao traktat i objasnio kako da na sajtu jw.org pronađe sadržaje na znakovnom jeziku koji će mu pružiti odgovore. Takođe ga je pozvao na sastanak u Dvoranu Kraljevstva. Horhe je došao i od tada nije propustio nijedan sastanak, iako živi 60 kilometara od dvorane.

Ni zabačena mesta nisu zaboravljena

Na Grenlandu, dva bračna para Svedoka su o svom trošku šest sati putovala brodićem da bi došla do naselja sa 280 stanovnika. Tamo su propovedali, delili traktate i pokazivali kratak film sa sajta jw.org na grenlandskom jeziku. S jednim parom su počeli da proučavaju Sveto pismo. Nastavili su da proučavaju putem telefona dva puta nedeljno.

Tokom ove akcije nije se stiglo samo do zabačenih krajeva na dalekom severu. Svedoci u Nikaragvi organizovali su deljenje ovog traktata ljudima koji govore jezikom majangna i žive u tropskoj šumi. Najpre su se bez prekida 20 sati vozili rasklimatanim autobusom po putevima punim rupa, a zatim su pešačili 11 sati, povremeno kroz duboko blato. Kad su konačno stigli, delili su traktate i pokazivali kratke filmove na jeziku majangna. Malo je reći da su ljudi bili iznenađeni i oduševljeni.

Estela je ponudila traktat čoveku koji je prolazio kroz gradić u amazonskoj prašumi u Brazilu. Čovek je uzeo traktat, ali ga je stavio u džep jer ga nije baš zanimalo o čemu se radi. Na povratku kući, pokvario mu se motor na čamcu. Dok je čekao pomoć, pročitao je traktat. Pomoću mobilnog telefona posetio je sajt jw.org, pročitao nekoliko članaka i preuzeo neke kratke filmove. Nekoliko dana kasnije, sreo je Estelinog muža i zamolio ga da joj zahvali za traktat. „Članci koje sam pročitao dok sam čekao pomoć umirili su me“, rekao je. „Mojoj deci se mnogo sviđaju crtani o Marku. Redovno ću posećivati sajt jw.org.“