Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Pojednostavljeno izdanje Stražarske kule

Pojednostavljeno izdanje Stražarske kule

Od jula 2011. počelo je da izlazi pojednostavljeno izdanje Stražarske kule na engleskom tokom probnog perioda od godinu dana. Sada je taj probni period završen i odlučeno je da se nastavi sa štampanjem ovog pojednostavljenog izdanja.

Od januara 2013, pojednostavljeno izdanje će biti dostupno i na francuskom, portugalskom i španskom.

Ovo izdanje je osmišljeno tako da pomogne onima koji u Dvorani Kraljevstva prisustvuju skupštinskim sastancima na engleskom, ali čiji maternji jezik nije engleski.

Još od prvog izdanja smo bili obasuti pismima zahvalnosti. Jedno pismo je poslala 64-godišnja Rebeka, koja živi u Liberiji i nikad nije išla u školu. Ona je napisala: „Učim da čitam. Ponekad bih čitala Stražarsku kulu, ali je nisam razumela. Mnogo mi se sviđa ovo pojednostavljeno izdanje. Mogu da ga razumem.

Mnogi roditelji koriste ovo pojednostavljeno izdanje kako bi pomogli svojoj deci da se pripreme za Razmatranje Stražarske kule, jedan od sastanka Jehovinih svedoka.

Rouzmeri, koja odgaja tri unuke, piše: „Proučavanje Stražarske kule sa unukama uvek je predstavljalo izazov. Morale smo da koristimo rečnik kako bismo pronašle značenje mnogih reči. Toliko vremena smo provodile samo da bismo razumele značenje reči u nekim člancima da deca često nisu uspevala da shvate smisao članaka. Sada vreme provodimo u razmatranju stihova u članku i toga kako su oni povezani s temom.