Vrati se na sadržaj

Sajt jw.org sada dostupan na preko 300 jezika!

Sajt jw.org sada dostupan na preko 300 jezika!

Kada na ovoj stranici kliknete na padajući meni s jezicima, pojaviće se spisak od preko 300 jezika — nešto što se teško može naći na drugim veb-sajtovima.

Na koliko jezika postoje neki drugi poznati sajtovi? Na primer, od jula 2013, sajt Ujedinjenih nacija je dostupan na šest jezika. Europa, zvanični sajt Evropske unije, dostupan je na 24 jezika. Google podržava 71 jezik, a Wikipedia 287.

Potrebni su sati i sati rada da bi se jedan veb-sajt prevodio na više od 300 jezika. Veći deo tog posla obavljaju stotine Jehovinih svedoka širom sveta, koji žele da daju slavu Jehovi. Oni rade u organizovanim timovima za svaki jezik i tekst sa engleskog jezika prevode na svoj maternji.

Sajt jw.org sadrži mnogo stranica sa informacijama koje se prevode na preko 300 jezika, tako da je ukupan broj stranica ovog veb-sajta ogroman — preko 200 000!

Sajt jw.org nije samo dostupan širom sveta već je i poznat. To potvrđuje lista najposećenijih sajtova koju sastavlja kompanija Alexa, čija je delatnost analiza internet saobraćaja na svetskom nivou. U kategoriji „Religija i duhovnost“ nalazi se lista od oko 87 000 veb-sajtova, među kojima su i sajtovi velikih svetskih religija, kao i izdavača verske literature i sličnih organizacija. Na toj listi, od jula 2013, jw.org zauzima drugo mesto! Na prvom mestu je komercijalni sajt koji omogućava onlajn pristup raznim biblijskim prevodima.

Prema podacima od oktobra 2013, jw.org svakog dana poseti u proseku više od 890 000 osoba. I dalje ćemo se truditi da praktične informacije iz Svetog pisma budu dostupne i besplatne za ljude širom sveta.