Vrati se na sadržaj

Biblioteka koju možete nositi sa sobom

Biblioteka koju možete nositi sa sobom

Jehovini svedoci su 7. oktobra 2013. objavili aplikaciju za prenosive uređaje koja služi za čitanje i proučavanje Biblije i zove se JW Library. Ova besplatna aplikacija sadrži šest engleskih prevoda Biblije, među kojima se nalaze i King James Version i revidirano izdanje Svetog pisma — prevod Novi svet iz 2013. *

Zašto smo je napravili?

Milioni ljudi za posao i komunikaciju koriste pametne telefone, tablet računare i slične uređaje. Pošto se materijal za čitanje i proučavanje Biblije već može naći na sajtu jw.org, zašto smo napravili JW Library?

Kao prvo, nakon što se ova aplikacija instalira, za njeno korišćenje nije potreban internet, tako da može raditi i kada niste konektovani na njega. Kao drugo, osmišljena je da pomogne čitaocu da brzo pronađe biblijske stihove i temeljnije proučava Bibliju. Na koji način?

JW Library koristan za proučavanje Biblije

Kada otvorite JW Library, prvo ćete videti nazive biblijskih knjiga. Nakon što odaberete jednu, pojaviće vam se spisak poglavlja te knjige. Tako za samo nekoliko sekundi možete pronaći željeni stih. Ova aplikacija ima razne dodatke za proučavanje Biblije:

  • Fusnote navode druga značenja reči, kao i dodatne informacije

  • Unakrsne reference ukazuju na povezane biblijske stihove

  • Opcija pretrage vodi korisnika na sva mesta gde je upotrebljena određena reč ili izraz

  • Pregled sadržaja na početku svake biblijske knjige

  • Tabela sa imenom pisca svake biblijske knjige, ukazivanjem na vreme i mesto pisanja, kao i vremenskim periodom o kom se govori

  • Deo u boji sa geografskim kartama, tabelama, hronološkim prikazima, slikama i ilustracijama

Kao i sve publikacije Jehovinih svedoka, aplikacija JW Library je besplatna. Ona se finansira isključivo dobrovoljnim prilozima i preuzeta je već više od milion puta (2. Korinćanima 9:7). Zašto ne biste i vi počeli da koristite ovu zanimljivu biblioteku koju možete nositi sa sobom?

^ odl. 2 Aplikacija je ažurirana u januaru 2014. Sada sadrži i biblijske citate za svaki dan, kao i pesmaricu Jehovinih svedoka.