Vrati se na sadržaj

Vorvik: foto-galerija br. 7 (septembar 2016 — februar 2017)

Vorvik: foto-galerija br. 7 (septembar 2016 — februar 2017)

U ovoj foto-galeriji možete videti kako su u periodu od septembra 2016. do februara 2017. završeni radovi na izgradnji novog glavnog sedišta Jehovinih svedoka i kako se počelo sa korišćenjem objekata.

Kompleks u Vorviku:

  1. Zgrada za održavanje vozila

  2. Garaža za goste

  3. Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

  4. Stambena zgrada B

  5. Stambena zgrada D

  6. Stambena zgrada C

  7. Stambena zgrada A

  8. Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

8. septembar 2016. — Gradilište u Vorviku

Sve zgrade u Vorviku su sada u upotrebi. Početkom septembra tamo je živelo oko 500 ljudi. Među njima su bili dobrovoljci koji su učestvovali na gradnji i osoblje koje se preselilo iz Bruklina.

20. septembar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Provera pločica koje su postavljene na ulazu izložbe „Narod za Jehovino ime“. Pločice su tretirane posebnim premazom da bi izgledale staro, što se uklapa u temu izložbe.

28. septembar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Stiven Let, član Vodećeg tela Jehovinih svedoka, predsedavao je prvim Jutarnjim biblijskim programom koji se prenosio iz Vorvika. Tog jutra, brat Let je pročitao otvoreno pismo zahvalnosti dobrovoljcima. Na izgradnji novih objekata pomagalo je više od 27 000 dobrovoljaca, a još mnogi drugi su podržali ovaj projekat na razne načine.

3. oktobar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Postavljanje slova na znak na ulazu na jednu od tri izložbe koje je moguće samostalno obići. Ova izložba, „Narod za Jehovino ime“, prikazuje istoriju Jehovinog naroda u savremeno doba, od 1870-ih do danas.

5. oktobar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Sastanak Odbora za pisanje i članova Odeljenja za pisanje. Na velikim monitorima prikazane su predložene slike za nove publikacije. Zahvaljujući tim monitorima i druga odeljenja mogu da komuniciraju sa odborom tokom sastanaka. Sto, koji je dobijen na poklon pre nekoliko godina, preseljen je iz Bruklina u Vorvik.

20. oktobar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Pomoćnik u Odboru koordinatora, zajedno s još nekima koji rade pod tim odborom, razmatra načine za pružanje pomoći žrtvama super tajfuna Haima (Lovina), koji je pogodio Filipine samo dan ranije. Oprema za video-vezu omogućava odeljenjima u glavnom sedištu da se brzo pozabave hitnim situacijama i da budu u kontaktu s podružnicama širom sveta.

28. oktobar 2016. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

Između zgrade Odeljenja za održavanje i glavnog puta nalazi se jezerce u kojem se sakuplja voda od padavina. Ovo jezerce, kao i druga kojih ima u Vorviku, na prirodan način zadržava i filtrira prljavštinu koju sadrži kišnica i na taj način se za 50 procenata smanjuju troškovi povezani sa ugradnjom standardnog sistema za odvođenje atmosferskih voda. Pored toga, filtrirana voda koja zatim odlazi u potoke doprinosi zdravijem staništu za biljke i životinje.

4. novembar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Ekipa za selidbu istovara kutije na rampi. Oko 80 radnika pomagalo je osoblju glavnog sedišta da se preseli iz Bruklina u svoj novi dom u Vorviku.

14. decembar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Pekari vade veliku količinu testa iz mešalice za testo. Testo može biti teško i preko 45 kilograma i zato sistem za podizanje čini čitav proces lakšim i bezbednijim. Pored toga, pekara u Vorviku ima opremu koja putem kontrolisanja temperature i vlažnosti vazduha može biti isprogramirana da ubrza ili uspori fermentaciju testa. Zahvaljujući ovakvoj automatizovanoj proizvodnji smanjena je potreba za radnom snagom koja je inače potrebna da bi se ispeklo stotine vekni hleba svake sedmice.

14. decembar 2016. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

Iznošenje đubreta iz zgrade Odeljenja za održavanje. Za razliku od objekata u Bruklinu, većina zgrada u Vorviku je povezana, zahvaljujući čemu je potreban manji broj radnika i vozila za uklanjanje i reciklažu otpada.

14. decembar 2016. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Košulja se fajta kako bi se ispravili nabori i zatim se pegla na presi za peglanje košulja. Vešernica u Vorviku u proseku opere 5 000 kilograma veša svake nedelje. Da bi se znalo kome šta pripada, oni koji rade u vešernici lepe bar-kod na odeću. Nalepnice se skeniraju tokom svake faze kroz koju prolaze u vešernici kako bi se zasiguralo da se odeća pravilno tretira i da će biti isporučena na pravo mesto.

20. decembar 2016. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

Održavanje dizalice koja se koristi u trafostanici. Na ovaj način oprema duže traje i bezbednija je za korišćenje.

10. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Otklanjanje grešaka u aplikaciji za prikazivanje uvodnog dela izložbe „Vera na delu“.

11. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Restauracija bicikla proizvedenog 1903. On će biti izložen na izložbi „Narod za Jehovino ime“. Ovaj poklonjeni bicikl, koji su pažljivo restaurirali radnici u Vorviku, prikazuje trud koji su uložili i žrtve koje su podneli istraživači Biblije (kasnije poznati kao Jehovini svedoci) dok su koristili takva prevozna sredstva da bi prenosili biblijsku poruku.

12. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Postavljanje stakla na vitrine u kojima će se nalaziti predmeti povezani s Foto-dramom stvaranja, biblijskim filmom i prezentacijom s dijapozitivima. Ona je premijerno prikazana 1914. i te godine ju je pogledalo nekih devet miliona ljudi.

12. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Priprema Ciriške Biblije na latinskom iz 1544. za izložbu „Sveto pismo i Božje ime“. Crvena strelica koja se vidi na Bibliji levo pokazuje Božje ime, Jehova. Da bi se osetljive Biblije zaštitile preduzimaju se određene mere opreza. Primera radi, stranice se pridržavaju pomoću vrpci od poliestera, temperatura i vlažnost vazduha u galeriji redovno se kontrolišu, a posebno osvetljenje vitrina pažljivo je podešeno kako se ne bi oštetio osetljivi papir.

16. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Sa kule visoke 23 metra pruža se jedinstveni pogled na Vorvik u kome posetioci mogu uživati. Obilasci izložbi i objekata u Vorviku počeli su 3. aprila 2017. Oni koji žele da obiđu naše novo glavno sedište moraju rezervisati obilazak preko stranice na našem veb-sajtu, odlaskom na karticu O NAMA > PODRUŽNICE.

19. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Smeštanje u vitrinu retkog primerka prvog izdanja Biblije kralja Džejmsa iz 1611. Vitrine su osmislili i po meri napravili radnici u Vorviku.

19. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Postavljanje cilindra u vitrinu. Taj šešir je pripadao Džozefu Raterfordu, koji je pre jednog veka predvodio Jehovine svedoke. U ovoj galeriji, koja je deo izložbe „Narod za Jehovino ime“, prikazano je šta su sve Svedoci na početku činili da bi propovedali dobru vest o Kraljevstvu.

20. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Snimanje naracije za izložbu „Sveto pismo i Božje ime“, koja se može samostalno obići. Samo nedelju dana nakon što su gluva soba i oprema bile razmontirane u Bruklinu i preseljene u Vorvik, audio-studio je ponovo počeo sa radom. Ovaj studio (koji je ogranak studija koji se nalazi u obrazovnom centru u Patersonu) koristi se i za snimanje biblijskog prevoda Novi svet, Stražarske kule, Probudite se!, članaka za sajt jw.org, kao i drugog audio-sadržaja.

27. januar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Farbanje stranica trodimenzionalnog izložbenog panoa. On je deo izložbe „Narod za Jehovino ime“ i na njemu će se nalaziti fotografije Istraživača Biblije s kraja 19. veka.

15. februar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Farbanje makete Marka, lika iz serije crtanih filmova Budi Jehovin prijatelj. Ova maketa će se nalaziti u galeriji koja ističe sadržaje i programe koje su Jehovini svedoci posebno osmislili za decu.

15. februar 2017. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Sečenje fotografija i plastičnih oznaka za izložbu „Narod za Jehovino ime“. Preko 250 ljudi, među kojima su bili i stolari, kompjuterski programeri, dizajneri, električari, keramičari, grafičari i pisci, radilo je na tri izložbe od početne ideje do krajnje postavke.