Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Vorvik: foto-galerija br. 3 (januar – april 2015)

Vorvik: foto-galerija br. 3 (januar – april 2015)

U ovoj foto-galeriji videćete kako su napredovali radovi na novom glavnom sedištu Jehovinih svedoka u periodu od januara do aprila 2015.

Ovako će izgledati kompleks u Vorviku

  1. Zgrada za održavanje vozila

  2. Garaža za goste

  3. Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

  4. Stambena zgrada B

  5. Stambena zgrada D

  6. Stambena zgrada C

  7. Stambena zgrada A

  8. Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

2. januar 2015. — Zgrada za održavanje vozila

Harold Korkern, pomoćnik u Odboru za izdavanje pri Vodećem telu, iznosi govor „Iskoristi svoj potencijal“. Govornici redovno dolaze u Vorvik kako bi ohrabrili radnike.

14. januar 2015. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Zgrada je zaštićena belom ceradom kako bi radnici mogli da rade i tokom zime. U ovom delu zgrade će se nalaziti ambulanta, vešernica, kuhinja i trpezarija.

16. januar 2015. — Stambena zgrada D

Električari se pripremaju da postave kablove. U stambenim zgradama je već postavljeno preko 12 000 metara kablova. Radovi na električnim instalacijama započeti su ubrzo nakon kupovine imanja i trajaće dok gradnja ne bude završena.

16. januar 2015. — Stambena zgrada A

Radnik stavlja lepljivu traku na terasu pre postavljanja hidroizolacije. Terase na poslednjem spratu obložene su polimetilmetakrilatom, to jest vodootpornim slojem koji se nanosi brzo dok je u tečnom stanju.

23. januar 2015. — Stambena zgrada A

Otac i ćerka postavljaju električne instalacije za stanove.

6. februar 2015. — Zgrada za održavanje vozila

Radnici ručaju u privremenoj trpezariji. Svakog dana se posluži više od 2 000 obroka.

12. februar 2015. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

Radnici postavljaju armaturu pre izlivanja ploče na zgradi s radionicama.

12. februar 2015. — Stambena zgrada C

Pisma u kojima deca zahvaljuju radnicima na gradilištu. Mnogi dobrovoljci su tu samo kratko vreme. U Vorvik svake sedmice dođe oko 500 novih radnika. Tokom februara, na gradilištu je svakog dana bilo oko 2 500 radnika.

24. februar 2015. — Gradilište u Vorviku

Završeno je oko 60 posto radova. Od januara do aprila 2015, završena je noseća konstrukcija stambenih zgrada, kao i čelična struktura zgrade s kancelarijama i službenim prostorijama. U tom periodu, radnici su počeli i da postavljaju betonske ploče na zgradu u kojoj će biti Odeljenje za održavanje, da prave staze između stambenih zgrada i da obnavljaju branu na jezeru Sterling Forest (Blu Lejk).

25. februar 2015. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Pogled prema vrhu budućeg stepeništa. Građevinske firme su postavile oplate, a Jehovini svedoci su izlili beton.

26. februar 2015. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

U zimskim vremenskim uslovima, radnici postavljaju armaturu za ploču u prizemlju. Između januara i marta 2015, u Vorviku je palo skoro 127 centimetara snega. Timovi za čišćenje snega su čistili površine za rad, a za radnike su bile obezbeđene male prostorije gde su se mogli ugrejati.

12. mart 2015. — Garaža za goste

Postavljanje metalnih panela na krovnu konstrukciju. Do kraja aprila, na stambene zgrade je postavljen veći deo krovova „na dve vode“. Do sredine juna, krov na stambenoj zgradi B biće u potpunosti završen.

18. mart 2015. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

Pogled s krana prema stambenoj zgradi B.

18. mart 2015. — Zgrada Odeljenja za održavanje i garaža za stanare

Vodoinstalateri gledaju nacrte za garažu za stanare. Odobreno je preko 3 400 nacrta za ceo projekat.

23. mart 2015. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Radnici iz teleskopske korpe postavljaju ceradu na zgradu. Prethodno prolaze temeljnu obuku za bezbedno rukovanje dizalicama i ostalom opremom. Ta obuka obuhvata osposobljavanje za rukovanje teleskopskom korpom i makazastom platformom, uputstva za zaštitu od padova, opštu orijentaciju, upotrebu maski za disanje i signalizaciju pri premeštanju tereta na visini.

30. mart 2015. — Gradilište u Vorviku

Pogled sa istoka prema stambenim zgradama A, B i D. Do kraja aprila, na tim zgradama su se izvodili obimni radovi na električnim instalacijama, kao i mnogi drugi radovi. Na stambenoj zgradi C (ne vidi se na slici) počelo se s postavljanjem pregradnih zidova i pločica, kao i sa farbanjem.

15. april 2015. — Stambena zgrada B

Dvojica radnika iz teleskopske korpe nanose jednu vrstu izolacije na spoljašnje zidove. Za nanošenje ove izolacije na jednu zgradu potrebno je oko dva meseca.

27. april 2015. — Zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama

Zidanje zida od granitnih blokova. Ovaj deo zgrade je predviđen za prijem robe i materijala, kao i za razne druge poslove.

30. april 2015. — Gradilište u Vorviku

Profesionalni ronilac menja stari ventil u jezeru Blu Lejk. U slučaju uragana, nivo jezera se može spustiti pritiskom na dugme i tako sprečiti poplava.