Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Građevinski projekti u Volkilu i Vorviku napreduju

Građevinski projekti u Volkilu i Vorviku napreduju

Dva značajna građevinska projekta Jehovinih svedoka u Sjedinjenim Državama napreduju zahvaljujući marljivom radu volontera iz svih delova ove zemlje.

Volkil, Njujork. U ovom kompleksu živi i radi više od 1 600 Svedoka i tu se nalazi centar za proizvodnju literature za Jehovine svedoke u Sjedinjenim Državama. Da bi se proširili kapaciteti u Volkilu, građevinski radnici, od kojih su mnogi volonteri, rade na izgradnji nove dvospratne zgrade s kancelarijama, garaže i dvospratne zgrade za smeštaj osoblja. Do kraja 2012, volonteri su završili zgradu za tehničku opremu i proširili trpezariju za 200 mesta.

Jehovini svedoci u mnogim zemljama imaju administrativne centre, to jest podružnice, kao što su Brazil, Nemačka i Meksiko. U Sjedinjenim Državama, Jehovini svedoci u državi Njujork imaju obrazovni centar u Patersonu i kancelarije u Bruklinu. Kada se proširenje objekata završi, Volkil će biti najveći kompleks Jehovinih svedoka u svetu.

Vorvik, Njujork. Ovaj kompleks će biti novo glavno sedište Jehovinih svedoka. Napuštene zgrade koje su se nalazile na mestu gradnje su srušene. Svedoci su kupili parcelu u Taksidu udaljenu 10 kilometara da bi tu smestili građevinske mašine i materijal. Odgovorne službe su odobrile finalnu analizu o uticaju ovog projekta na životnu sredinu. Kada plan gradilišta bude odobren, biće podnet zahtev za građevinsku dozvolu. U međuvremenu, glavno sedište Jehovinih svedoka nastavlja s radom iz Bruklina.