Vrati se na sadržaj

Velika Britanija: foto-galerija br. 6 (mart – avgust 2018)

Velika Britanija: foto-galerija br. 6 (mart – avgust 2018)

U ovoj foto-galeriji pogledajte kako su tekli radovi na izgradnji nove podružnice u Velikoj Britaniji u periodu od marta do avgusta 2018.

  1. Severna proizvodna hala

  2. Južna proizvodna hala

  3. Zgrada s kancelarijama

  4. Stambena zgrada A

  5. Stambena zgrada B

  6. Stambena zgrada C

  7. Stambena zgrada D

  8. Stambena zgrada E

  9. Stambena zgrada F

8. mart 2018. – Glavno gradilište

Provera pH vrednosti vode u jezercetu koje se nalazi blizu glavnog ulaza. Ovi testovi pokazuju da li mere preduzete protiv zagađenja deluju.

13. mart 2018. – Stambena zgrada B

Sestra se obučava za postavljanje vodootpornih ploča koje štite zgradu od vremenskih neprilika. Spoljašnji zidovi stambenih zgrada obloženi su ovim pločama, izolacijom i fasadnom ciglom.

5. april 2018. – Južna proizvodna hala

Valjak priprema put za asfaltiranje. Ovaj deo puta uz južnu proizvodnu halu zatvara krug oko betelskog imanja.

1. maj 2018. – Zgrada s kancelarijama

Pogled iz vazduha sa severozapadne strane. Na mestu gde je toranjski kran biće recepcija zgrade s kancelarijama. Desno je temelj zgrade s kancelarijama, a levo temelji za kuhinju, trpezariju i dvoranu. Uzdignuta platforma s koje se mogu posmatrati radovi na čitavom gradilištu premeštena je na novu lokaciju.

9. maj 2018. – Zgrada s kancelarijama

Postavljanje čeličnih nosača krova iznad kuhinje, trpezarije i dvorane.

14. maj 2018. – Zgrada s kancelarijama

Sestra iz tima za očuvanje životne sredine nadgleda zemljane radove u blizini zaštićenog stabla. Oko korenja je postavljena određena vrsta zaštite kako se ono ne bi oštetilo za vreme radova. Ostala stabla i njihovo korenje nisu ugroženi jer se nalaze na području gde su radovi zabranjeni.

24. maj 2018. – Stambena zgrada E

Postavljanje travnjaka uz ivicu pešačke staze. Travnjak se pričvršćuje kočićima dok trava ne pusti korenje.

19. juna 2018. – Stambena zgrada D

Sestra farba broj sprata na drvenom zidu na trećem spratu. Sledećeg meseca, radnici koji rade na projektu useliće se u stambenu zgradu D.

20. juna 2018. – Zgrada s kancelarijama

Postavljanje montažnih betonskih ploča na mestu gde će biti stepenište.

26. jun 2018. – Zgrada s kancelarijama

Članovi tima za gipsane radove pomoću makazastih dizalica postavljaju okvire za zid hodnika. Desno se nalazi kanalska dizalica pomoću koje se podižu elementi prilikom ugradnje sistema za ventilaciju, grejanje i hlađenje.

10. jul 2018. – Zgrada s kancelarijama

Postavljanje nosača cevi ispod recepcije.

10. jul 2018. – Proizvodne hale

Postavljanje odvodnog kanala između severne i južne proizvodne hale.

17. jul 2018. – Zgrada s kancelarijama

Izvođači radova postavljaju završni deo krovne konstrukcije trpezarije. Prolaz između stubova vodi do stambene zgrade A.

19. jul 2018. – Južna proizvodna hala

Postavljanje čelične konstrukcije. U ovoj zgradi će se nalaziti radionice i kancelarije.

2. avgust 2018. – Glavno gradilište

Pogled iz vazduha sa severozapada. Čelična konstrukcija južne proizvodne hale je gotova i u toku je postavljanje spoljašnjih zidova. Započelo se i sa radovima na severnoj proizvodnoj hali, ispred koje je već izlivena asfaltna površina. Levo se vidi zgrada s kancelarijama, a u pozadini su stambene zgrade.

3. avgust 2018. – Zgrada s kancelarijama

Pogled iz vazduha s istoka u svitanje. U prednjem delu se nalaze stambene zgrade D, E, i F koje su završene. Planirano je da zgrada C bude završena do oktobra.

7. avgust 2018. – Zgrada s kancelarijama

Radnici prave zid od krečnjačkog kamena oko jezerceta. Ono će ulepšati ulaz u zgradu s kancelarijama, koja se vidi u pozadini.

7. avgust 2018. – Zgrada s kancelarijama

Postavljanje rasvete i ugradnja sistema za ventilaciju, grejanje i hlađenje. U ovoj kancelariji će se planirati po kom redosledu će timovi obavljati poslove.

21. avgust 2018. – Zgrada s kancelarijama

Postavljanje betonskih elemenata. Korišćenjem montažnih elemenata ubrzava se gradnja, zahvaljujući čemu su zidovi u zgradi s kancelarijama bili postavljeni do kraja avgusta. Stavljeni su veliki prozori kako bi kancelarije imale što više prirodne svetlosti. Prozorska okna su uvučena da bi se zimi, kada je sunce nisko na horizontu, smanjio odsjaj, a leti, kada je sunce jako, smanjilo zagrevanje.

24. avgust 2018. – Zgrada s kancelarijama

Oblaganje krovnih nosača iznad trpezarije i dvorane. Ovi zidovi će poboljšati zvučnu izolaciju kada se obe prostorije budu koristile istovremeno.