Vrati se na sadržaj

Velika Britanija: foto-galerija br. 5 (septembar 2017 — februar 2018)

Velika Britanija: foto-galerija br. 5 (septembar 2017 — februar 2018)

U ovoj foto-galeriji pogledajte kako su tekli radovi na izgradnji nove podružnice u Velikoj Britaniji u periodu od septembra 2017. do februara 2018.

Kompleks u Čelmsfordu:

  1. Severna proizvodna hala

  2. Južna proizvodna hala

  3. Zgrada s kancelarijama

  4. Stambena zgrada A

  5. Stambena zgrada B

  6. Stambena zgrada C

  7. Stambena zgrada D

  8. Stambena zgrada E

  9. Stambena zgrada F

6. septembar 2017. — Stambena zgrada C

Članovi tima za spoljašnje radove koriste alatke za doradu fugni na ciglama. Tanki komadi cigle se lepe na metalnu osnovu kako bi se prekrile metalne zidne potpore.

20. septembar 2017. — Stambena zgrada D

Određivanje lokacije za spoljašnje zidove stanova pomoću laserske libele na tronošcu i geodetskog štapa. U stambenoj zgradi F, koja se vidi u pozadini, u toku su unutrašnji stolarski radovi.

27. septembar 2017. — Stambena zgrada F

Vlaženje malterisanih zidova i glačanje pomoću gladilice. Radi uštede, voda se sakuplja iz uređaja za izvlačenje vlage i zatim se koristi za mešanje maltera i gipsa.

3. oktobar 2017. — Glavno gradilište

Nanošenje asfalta za unutrašnje saobraćajnice ispred stambene zgrade E.

10. oktobar 2017. — Stambena zgrada F

Zidar koji ima 71 godinu zida spoljašnji zid stambene zgrade F. Od početka ovog projekta, više od 100 veštih i iskusnih Svedoka koji imaju preko 70 godina učestvovalo je u gradnji.

16. novembar 2017. — Stambene zgrade

Pogled iz vazduha sa zapadne strane. Sve stambene zgrade će imati travnate krovove. Nakon što se uradi vodootporna i drenažna izolacija, seju se razne vrste endemskih biljaka. Travnati krovovi doprinose očuvanju životne sredine, smanjuju utrošak energije i regulišu oticanje kišnice. U prvom planu se vidi osnova za temelj za stambenu zgradu A i deo kancelarijskog kompleksa.

21. novembar 2017. — Stambena zgrada F

Postavljanje metalnih okvira za vrata na ulaze u stanove. Gotovi okviri i vrata stižu već ofarbani sa ugrađenim šarkama i bravama, tako da je njihova montaža brza i laka.

28. novembar 2017. — Zgrada s kancelarijama

U sumrak, preduzimači postavljaju šipove za zgradu s kancelarijama. U sredini slike se vidi postavljanje čelične armature u otvore koji su u proseku duboki 20 metara i ispunjeni svežim betonom. U pozadini se vidi stambena zgrada B.

5. decembar 2017. — Stambena zgrada E

Na plafon garaže se postavljaju nosači sa izolacijom koji će nositi cevi za grejanje. Plafon se dodatno izoluje kako bi se sprečio gubitak toplote u stanovima iznad garaže.

8. decembar 2017. — Stambena zgrada F

Šmirglanje zidova kako bi se pripremili za postavljanje obloga od vinila. Mali otvori na uređaju za šmirglanje omogućavaju da se usisa praktično sva prašina.

21. decembar 2017. — Glavno gradilište

Završni radovi na stazi koja vodi do pomoćne zgrade. Pomoću brenera na gas spaljuju se meki kalupi oko kojih je izliven beton, čime se formiraju rupe u kojima će rasti trava. Ovakve staze regulišu oticanje kišnice.

26. decembar 2017. — Stambena zgrada F

Nanošenje završnog sloja farbe u kuhinjama pomoću raspršivača.

28. decembar 2017. — Stambena zgrada F

Rasklapanje skela kako bi se oslobodio prostor za postavljanje terasa. Pomoću crvenih cevi koje se vide u sredini slike dovodi se topao vazduh tokom zime kako bi se ubrzalo sušenje cementnih podova, malterisanih zidova i farbanih površina.

16. januar 2018. — Stambena zgrada F

Glačanje vazdušnih mehura na oblogama od vinila pomoću špatule. Ove perive obloge su trajne i praktične za delove zgrada kroz koje se često prolazi. U pozadini se vidi farbanje zidova i postavljanje obloga.

27. januar 2018. — Stambena zgrada E

Sastanak tima pre početka radnog dana. Nadglednik tima naglašava važnost bezbednosti i ukazuje na moguće opasnosti. Radnici iz različitih odeljenja su se javili da rade prekovremeno kako bi očistili stambenu zgradu F i prilaz pre useljenja prvih stanara.

1. februar 2018. — Stambena zgrada F

Postavljanje terasa na stambenoj zgradi F pomoću dizalice sa strelom. Terase su različitih boja kako bi se zgrade razlikovale i stopile s prelepim jesenjim pejzažem. U pozadini se vidi uklanjanje vodootpornih cerada sa stambene zgrade E pre nego što se rasklope skele.

3. februar 2018. — Stambene zgrade

Nakon radnog vremena, bračni par prenosi svoje stvari u stan u zgradi F koja je završena prethodnog dana. Radnici će privremeno biti smešteni u stambenim blokovima kako bi se smanjili troškovi smeštaja i prevoza, a radnici bili produktivniji.

12. februar 2018. — Stambena zgrada A

Izlivanje betona na parking tokom večernjih sati. U pozadini se vidi zgrada B.

15. februar 2018. — Stambena zgrada E

Muž i žena seku kvarcnu kuhinjsku radnu ploču pomoću cirkulara koji istovremeno usisava prašinu. Sečenje ploča u kuhinjama gde će biti postavljene smanjuje rizik od pucanja prilikom transporta.