Vrati se na sadržaj

JW.ORG — sajt koji menja život nabolje

JW.ORG — sajt koji menja život nabolje

Veb-sajt jw.org pomaže ljudima širom sveta. Evo nekoliko pisama zahvalnosti, koja su do maja 2014. stigla u glavno sedište Jehovinih svedoka.

Pomoć za decu

„Naš sin predškolskog uzrasta donosio je kući olovke, igračke, pa i naočare za sunce koje pripadaju njegovim drugarima. Više puta smo pokušali da mu objasnimo da je to krađa i da to nije dobro. Nismo imali uspeha sve dok sa sajta jw.org nismo preuzeli crtani film Nije dobro da se krade, koji je pružio snažnu pouku i baš ono što je trebalo našem sinu. Nakon što je pogledao crtani film, rekao je da želi da vrati sve stvari, jer sada zna da je krađa nešto loše u Božjim očima. Ovaj veb-sajt nam je zaista pomogao!“ (D. N., Afrika).

’Crtani film Nije dobro da se krade pružio je snažnu pouku i baš ono što je trebalo našem sinu‘

„Moja deca vole ovaj veb-sajt. Ona preuzimaju crtane filmove koji im pomažu da primene biblijska načela koja se tiču laganja i krađe. Takođe uče i o važnim osobinama koje će im koristiti u životu i pomoći im da budu korisni članovi društva“ (O. V., Karibi).

Pomoć za školarce

„Ranije nisam volela da idem u školu i htela sam da je napustim. A onda sam na veb-sajtu jw.org pročitala članak ’Da li da napustim školu?‘ Taj članak mi je pomogao da drugačije gledam na nju. Razumela sam da će mi ona pomoći da se pripremim za budućnost i da postanem odgovorna osoba“ (N. F., Afrika).

„Saveti za mlade sa ovog veb-sajta pomažu mi da se u školi ponašam čestito“

„Saveti za mlade sa ovog veb-sajta pomažu mi da se u školi ponašam čestito. Naučio sam da se koncentrišem na učenje i da ne dozvolim ničemu da mi odvlači pažnju od škole“ (G., Afrika).

„Koleginica mi se požalila da njena ćerka doživljava maltretiranje u školi, posebno od jedne devojčice. Zbog toga se njena ćerka toliko uplašila da nekoliko dana nije išla u školu. Razgovarao sam s koleginicom o nekim delovima poučne animacije Kako bez pesnica pobediti nasilnika, koja se nalazi na sajtu jw.org. Posebno joj se dopao savet da se humorom opusti situacija. Razgovarala je sa svojom ćerkom o tome kako se može izboriti s maltretiranjem. Nakon toga, devojčica je otišla u školu s više samopouzdanja. S vremenom se situacija poboljšala i devojčica koja ju je maltretirala postala je dobra prema njoj“ (V. K., Istočna Evropa).

Pomoć za mlade

„Hvala vam za članak ’Zašto se sečem po telu?‘ S tim se već dugo borim. Mislila sam da samo ja imam taj problem i da me niko ne može razumeti. Intervjui iz ovog članka su mi stvarno pomogli. Konačno me neko razume!“ (devojka iz Australije).

„Intervjui iz ovog članka su mi stvarno pomogli. Konačno me neko razume!“

„Na sajtu jw.org lako nalazim pomoć za probleme koji pogađaju mlade. Jedan članak mi je posebno pomogao da prepoznam oblike seksualnog uznemiravanja, da shvatim da sam bila žrtva toga i da naučim da se na ispravan način odbranim“ (T. V., Karibi).

Pomoć za roditelje

„Moj sin je tinejdžer i hiperaktivan je. Često ne razumem njegovo nepredvidivo i promenljivo ponašanje. Zbog toga je naša komunikacija bila veoma loša. Jednom sam otišla na sajt jw.org i izabrala deo za bračne parove i roditelje. Pronašla sam mnogo članaka koji su odgovarali mojoj situaciji i iz kojih sam naučila da komuniciram sa sinom. Sajt je pomogao i njemu. Sada otvoreno priča sa mnom o svemu što ga raduje i brine“ (K. B., Afrika).

„Često se na sajtu pojavi neki članak u pravom trenutku i pomogne nam da rešimo problem s kojim se deca suočavaju“

„Sajt jw.org nama roditeljima pomaže da na zabavan način poučavamo svoju decu. Na primer, poučna animacija o tome kako pronaći pravog prijatelja pomogla je našoj deci da steknu ispravno gledište o prijateljstvu i da za prijatelje biraju one koji će pozitivno uticati na njih. Često se na sajtu pojavi neki članak u pravom trenutku i pomogne nam da rešimo problem s kojim se deca suočavaju. Ovaj sajt je riznica dobrih saveta“ (E. L., Evropa).

Pomoć za bračne parove

„Moja žena i ja smo u braku šest godina. Kao i drugi bračni parovi, morali smo da pomirimo razlike u načinu komunikacije, kao i razlike u poreklu i gledištima. Zapao mi je za oko članak ’Kako razviti umetnost slušanja‘, u kom se navode praktični saveti. Pročitao sam ga i pokazao ga ženi. Trudimo se da primenjujemo te korisne predloge“ (B. B., Karibi).

’Ovaj sajt je spasao moj brak‘

„Družim se sa Jehovinim svedocima oko godinu dana i želim da napišem koliko mi se sviđa njihov veb-sajt jw.org. On mi je pomogao da naučim mnogo toga, na primer kako da kontrolišem svoju narav i kako da budem dobar muž i otac. Mogu slobodno reći da je ovaj sajt spasao moj brak“ (L. G., Karibi).

Pomoć za gluve osobe

„Sajt jw.org mi je pomogao da se opet osećam živim. Pomoću filmova na američkom znakovnom jeziku, poboljšao sam svoj znakovni jezik. Mislio sam da ne mogu imati smisaone ciljeve u životu, ali film Božja Reč na mom jeziku ostavio je dubok utisak na mene i dobio sam volju da se usredsredim na pozitivne strane života“ (Dž. N., Afrika).

„Sajt jw.org mi je pomogao da se opet osećam živim“

„Ovaj veb-sajt je pravi dragulj. Kao volonter pomažem gluvim osobama, posebno mladima. Raznovrstan materijal na znakovnom jeziku pomaže mi da poboljšam svoj znakovni jezik. Veb-sajt mi koristi kada pomažem drugima da imaju srećne porodice i steknu dobre prijatelje“ (K. Dž., Karibi).

Pomoć za slepe osobe

„Ja sam slepa osoba kojoj je sajt jw.org puno pomogao. Tu dobijam informacije koje bih mejlom dobila tek za nekoliko meseci. Ovaj sajt je obogatio moj porodični život i pomaže mi da budem koristan član društva. Putem njega dobijam informacije u isto vreme kao i moji prijatelji koji vide“ (K. A., Južna Amerika).

„Ovaj sajt je obogatio moj porodični život i pomaže mi da budem koristan član društva“

„Za one koji ne znaju Brajevo pismo ili nemaju dovoljno novca da kupe knjige na Brajevom pismu, sajt jw.org je pravo blago. Zahvaljujući poučnim audio-snimcima, slepi mogu biti u toku sa informacijama o raznim temama. Ovaj sajt je namenjen svim ljudima i niko nije zapostavljen. Slepim osobama pruža osećaj da su poštovani i prihvaćeni u društvu“ (R. D., Afrika).

Pomoć za one koji žele da upoznaju Boga

„Za razliku od drugih verskih sajtova, vaš veb-sajt ne bombarduje ljude religioznim izrazima i rečima koje mogu razumeti samo sveštena lica. Takođe, ne zatrpava vas informacijama. Vaš sajt je jednostavan i konkretan. Tekstovi nisu opširni niti filozofski. Ne stiče se utisak da je vera nešto komplikovano. Naprotiv, pokazuje da veru mogu steći i obični ljudi“ (A. G., Azija).

’Vaš sajt je jednostavan i konkretan. Pokazuje da veru mogu steći i obični ljudi‘

„Očajan! Takav bi bio moj život bez sajta jw.org. U svetu u kom vlada duhovna tama, ovaj sajt je poput svetiljke. U svakom trenutku mogu čitati i slušati članke koji objašnjavaju Božje gledište o nekoj temi i saznati odgovore na mnoga životna pitanja“ (Dž. Č., Karibi).

„Mnogo mi znači sva duhovna pomoć koju dobijam ovde usred prašume u Južnoj Americi. Bez ovog veb-sajta, osećala bih se izgubljeno“ (M. F., Južna Amerika).