Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Pomaganje zatvorenicima

Pomaganje zatvorenicima

Zatvorenici iz kazneno-popravnih ustanova u SAD svakog dana šalju desetine pisama podružnici Jehovinih svedoka i traže duhovnu pomoć.

Jehovini svedoci se odazivaju na te molbe tako što šalju starešine iz lokalnih skupština da posete zatvorenike i proučavaju Sveto pismo s njima u zatvorima, zatvorskim bolnicama, popravnim domovima i zavodima za bolesti zavisti.

U nekim zatvorima, Jehovini svedoci vode redovne skupštinske sastanke. Na primer, u jednom zatvoru je bilo 32 prisutnih na predavanju koje je održano u dva zatvorska dvorišta.

Rezultati su ohrabrujući. Jedan čovek, koji u državi Indijani izdržava doživotnu zatvorsku kaznu za ubistvo s predumišljajem, potpuno se promenio i krstio kao Jehovin svedok.

Svedok, koji je proučavao Sveto pismo sa zatvorenikom u jednom velikom kazneno-popravnom centru u Kaliforniji, za njega kaže: „Video sam kakav je bio ranije i kako je napredovao. Napravio je ogromne promene da bi mogao da se krsti.

Mnogi zatvorenici su prigrlili biblijsku istinu, iako znaju da im zbog toga život može biti u opasnosti. Na primer, neki koji su prekinuli veze s bandom morali su zbog bezbednosti da budu stavljeni u izolaciju ili prebačeni u neku drugu ustanovu.

Moć Biblije da menja živote toliko je snažna da su zatvorski službenici oduševljeni. Neki od njih su Svedocima uručili zahvalnice i priznanja za doprinos u radu kazneno-popravnih ustanova.

 

Saznajte više

DOBRE VESTI IZ SVETOG PISMA

Zašto je dobro da se držimo biblijskih načela?

Isus je objasnio zašto nam je potrebno Božje vođstvo i ukazao na dva najvažnija biblijska načela.