Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Jehovini svedoci pomažu u čišćenju Rostova na Donu

Jehovini svedoci pomažu u čišćenju Rostova na Donu

Dana 20. maja 2015, zvaničnici najvećeg grada u južnom delu Rusije, Rostova na Donu, uputili su pismo zahvalnosti Jehovinim svedocima. U tom pismu su ih pohvalili za „veoma aktivno učešće u prolećnom čišćenju grada“.

Tokom akcije koju je organizovala opština da bi se ulepšao grad, Jehovini svedoci iz četiri skupštine sakupljali su smeće i otpad s gradskih staza i obala reke. Za samo nekoliko sati, napunili su preko 300 džakova za smeće koje su kasnije odvezli kamioni.

Zašto su Svedoci uložili toliki trud? „Ne mogu da ostanem po strani“, kaže šezdesetsedmogodišnja Raisa. „Želim da moj grad bude čist, tako da svi žive u čistom okruženju. Čak iako samo mali broj ljudi zna šta smo uradili, ja ipak uživam u onome što radimo. Na kraju krajeva, Jehova Bog vidi.“ Aleksander dodaje: „Mi se trudimo da pomognemo drugima, a ne samo da im propovedamo. Srećan sam i zadovoljan kad mogu da uradim nešto za svoje bližnje.“

Građanima se dopalo što su se Jehovini svedoci rado odazvali ovoj akciji. Jedan njihov sugrađanin je bio iznenađen kada je saznao da su Svedoci to besplatno radili. Odlučio je da im se pridruži u čišćenju i kasnije je rekao: „Nisam mislio da je moguće toliko uživati u čišćenju i biti tako zadovoljan zbog onoga što si uradio.“ Zatim je dodao: „Neki od vas su došli da čiste naš grad iako ne žive ovde.“

Jedan gradski zvaničnik je primetio da je jedna mala grupa Svedoka sakupila ogromnu količinu smeća. Slikao ih je pored kesa sa smećem koje su sakupili da bi mogao da „pokaže drugima kako treba da se radi“.