Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Posetite betelske komplekse u Sjedinjenim Državama

Posetite betelske komplekse u Sjedinjenim Državama

„Poseta Betelu je bila toliko lepa da ćemo je zauvek pamtiti.“ Ovako je jedan bračni par sa Vanuatua opisao svoju posetu podružnici Jehovinih svedoka u Sjedinjenim Državama. Slično mišljenje imaju i mnogi od preko sedamdeset hiljada ljudi koji svake godine posete ovaj Betel.

Da li ste posetili betelske komplekse u Sjedinjenim Državama? Ako niste, očekujemo vas.

Šta ćete videti na tri glavne lokacije?

Glavno sedište, Vorvik. Samostalno obiđite tri izložbe. Prva, Sveto pismo i Božje ime“, prikazuje retke primerke Biblije i kako je Božje ime sačuvano u Svetom pismu uprkos pokušajima njegovog uklanjanja. Izložba „Narod za Jehovino ime“, prikazuje istoriju Jehovinog naroda. „Glavno sedište — vera na delu“ prikazuje kako su Jehovini svedoci organizovani da se sastaju, stvaraju učenike, uzimaju duhovnu hranu i međusobno pokazuju ljubav. Pored toga možete ići i u 20-minutni obilazak sa vodičem i pogledati zgrade s kancelarijama i službenim prostorijama i imanje u Vorviku.

Obrazovni centar Watchtower, Paterson. Tokom ovog obilaska saznaćete više o školama koje se ovde održavaju, kao što su Biblijska škola Galad i Škola za članove Odbora podružnice i njihove supruge. Tu su i panoi i kratki filmovi koji prikazuju šta se radi u Odeljenju za grafički dizajn i Audio-video službi.

Štamparija, Volkil. Tokom ovog obilaska videćete kako se Biblije i biblijska literatura štampaju, uvezuju i otpremaju do skupština u Sjedinjenim Državama, na Karibima i u drugim delovima sveta.

Kako da rezervišem obilazak?

Molimo vas da pre nego što isplanirate svoje putovanje, na našoj stranici koja sadrži informacije o podružnicama rezervišete svoj obilazak. Na toj stranici ćete pronaći dodatne informacije o Betelima u Sjedinjenim Državama. Tu ćete saznati koliko obilasci traju i gde se nalaze.

Ko su vodiči?

To su osobe koje rade u raznim odeljenjima u Betelu. Na taj način daju skroman doprinos u podupiranju našeg međunarodnog obrazovnog dela. Obilasci su mogući na više jezika.

Koliko košta obilazak?

Besplatan je.

Da li morate da budete Jehovin svedok da biste došli u posetu?

Ne. Mnogi posetioci nisu Jehovini svedoci. Ovde svi mogu saznati kako se organizuju i podupiru aktivnosti Jehovinih svedoka u celom svetu.

Jedna muslimanka iz Indije posetila je Paterson. Nakon obilaska, ona je rekla: „Želela bih da budem deo ovoga. Puno vam hvala što ste bili puni poštovanja prema meni.“

Da li mogu doći i deca?

Naravno! Poseta Betelu može ostaviti snažan utisak na njih. Džon iz Sjedinjenih Država je napisao: „Otkad smo došli kući, deca koja su bila s nama u obilasku ne prestaju da pričaju o ovoj poseti. Ranije je betelska služba za njih bila nešto nedostižno, a sada je postala njihov cilj.“

Da li se mogu posetiti podružnice Jehovinih svedoka u drugim zemljama?

Da. To se može učiniti u mnogim zemljama. Da biste pronašli odgovarajuću lokaciju, idite na deo Podružnice. Srdačno vas pozivamo da dođete i posetite neku od podružnica Jehovinih svedoka.

 

Saznajte više

KO DANAS VRŠI JEHOVINU VOLJU?

Koja je uloga podružnica Jehovinih svedoka?

Sve naše podružnice su otvorene za posetioce. Srdačno vas pozivamo da dođete.