Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Posetite betelske komplekse u Sjedinjenim Državama

Posetite betelske komplekse u Sjedinjenim Državama

„Poseta Betelu je bila toliko lepa da ćemo je zauvek pamtiti.“ Ovako je jedan bračni par sa Vanuatua opisao svoju posetu podružnici Jehovinih svedoka u Sjedinjenim Državama. Slično mišljenje imaju i mnogi od preko sedamdeset hiljada ljudi koji svake godine posete ovaj Betel.

Da li ste posetili betelske komplekse u Sjedinjenim Državama? Ako niste, očekujemo vas.

Šta ćete videti na tri glavne lokacije?

Glavno sedište, Vorvik. Samostalno obiđite tri izložbe. Prva, Sveto pismo i Božje ime“, prikazuje retke primerke Biblije i kako je Božje ime sačuvano u Svetom pismu uprkos pokušajima njegovog uklanjanja. Izložba „Narod za Jehovino ime“, prikazuje istoriju Jehovinog naroda. „Glavno sedište — vera na delu“ prikazuje kako su Jehovini svedoci organizovani da se sastaju, stvaraju učenike, uzimaju duhovnu hranu i međusobno pokazuju ljubav. Pored toga možete ići i u 20-minutni obilazak sa vodičem i pogledati zgrade s kancelarijama i službenim prostorijama i imanje u Vorviku.

Obrazovni centar Watchtower, Paterson. Tokom ovog obilaska saznaćete više o školama koje se ovde održavaju, kao što su Biblijska škola Galad i Škola za članove Odbora podružnice i njihove supruge. Tu su i panoi i kratki filmovi koji prikazuju šta se radi u Odeljenju za grafički dizajn i Audio-video službi.

Štamparija, Volkil. Tokom ovog obilaska videćete kako se Biblije i biblijska literatura štampaju, uvezuju i otpremaju do skupština u Sjedinjenim Državama, na Karibima i u drugim delovima sveta.

Kako da rezervišem obilazak?

Molimo vas da pre nego što isplanirate svoje putovanje, na našoj stranici koja sadrži informacije o podružnicama rezervišete svoj obilazak. Na toj stranici ćete pronaći dodatne informacije o Betelima u Sjedinjenim Državama. Tu ćete saznati koliko obilasci traju i gde se nalaze.

Ko su vodiči?

To su osobe koje rade u raznim odeljenjima u Betelu. Na taj način daju skroman doprinos u podupiranju našeg međunarodnog obrazovnog dela. Obilasci su mogući na više jezika.

Koliko košta obilazak?

Besplatan je.

Da li morate da budete Jehovin svedok da biste došli u posetu?

Ne. Mnogi posetioci nisu Jehovini svedoci. Ovde svi mogu saznati kako se organizuju i podupiru aktivnosti Jehovinih svedoka u celom svetu.

Jedna muslimanka iz Indije posetila je Paterson. Nakon obilaska, ona je rekla: „Želela bih da budem deo ovoga. Puno vam hvala što ste bili puni poštovanja prema meni.“

Da li mogu doći i deca?

Naravno! Poseta Betelu može ostaviti snažan utisak na njih. Džon iz Sjedinjenih Država je napisao: „Otkad smo došli kući, deca koja su bila s nama u obilasku ne prestaju da pričaju o ovoj poseti. Ranije je betelska služba za njih bila nešto nedostižno, a sada je postala njihov cilj.“

Da li se mogu posetiti podružnice Jehovinih svedoka u drugim zemljama?

Da. To se može učiniti u mnogim zemljama. Da biste pronašli odgovarajuću lokaciju, idite na deo Podružnice. Srdačno vas pozivamo da dođete i posetite neku od podružnica Jehovinih svedoka.