Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Marek M. Berezowski/Anadolu Agency via Getty Images

BDITE!

Druga godina rata u Ukrajini – kakvu nadu pruža Biblija?

Druga godina rata u Ukrajini – kakvu nadu pruža Biblija?

 U petak 24. februara 2023. pada jedna mračna godišnjica. Naime, prošlo je godinu dana otkako je počeo rat u Ukrajini. Prema nekim izveštajima, poginulo je ili je ranjeno oko 300 000 ukrajinskih i ruskih vojnika, a procenjuje se da je nastradalo oko 30 000 civila. Međutim, brojke su možda i daleko veće.

 Nažalost, ovom ratu se ne nazire kraj.

  •   „Pre skoro godinu dana, ruske snage su ušle u Ukrajinu i od tada nema nikakvih naznaka da će ovom sukobu doći kraj. Nijedna strana nije izrazito nadmoćnija u vojnom pogledu, a nema napretka ni za pregovaračkim stolom.“ (NPR – Nacionalni javni radio, 19. februar 2023)

 Mnogi su potreseni zbog bola i patnje koje ovakvi sukobi nanose nedužnim ljudima širom sveta. Kakvu nadu pruža Biblija? Da li će ratovima ikada doći kraj?

Rat koji će okončati sve ratove

 Biblija najavljuje rat koji će čovečanstvu doneti spasenje, a ne uništenje. Taj rat se zove Armagedon i opisan je kao „rat koji će se dogoditi na veliki dan Svemoćnog Boga“ (Otkrivenje 16:14, 16). Putem njega, Bog će uništiti sve ljudske vlasti koje su odgovorne za toliko razornih ratova. Da biste saznali kako će Armagedon doneti trajni mir, pročitajte naredne članke: