Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Sean Gladwell/Moment via Getty Images

BDITE!

Potrošnja na naoružanje premašuje rekordnih 2 biliona evra – šta o tome kaže Biblija

Potrošnja na naoružanje premašuje rekordnih 2 biliona evra – šta o tome kaže Biblija

 Svetska potrošnja na naoružanje i vojnu opremu premašila je rekordnih 2 biliona evra 2022. godine, velikim delom zbog napada Rusije na Ukrajinu. Prema izveštaju koji je u aprilu 2023. objavio Stokholmski međunarodni institut za mirovna istraživanja (SIPRI), tokom 2022. godine:

  •   U Evropi je potrošnja na oružje „porasla za 13 posto, što je za Evropu najveći godišnji porast od vremena Hladnog rata“.

  •   „Procenjuje se da je u Rusiji potrošnja na naoružanje porasla za 9,2 posto, čime se Rusija popela sa petog na treće mesto u svetu.“

  •   Sjedinjene Države u ovom pogledu i dalje ostaju na samom vrhu, „sa udelom od 39 posto svetske potrošnje na naoružanje“.

 „To što se na svetskom nivou u poslednjih nekoliko godina na naoružanje troši više nego ikada dokaz je da živimo u sve nesigurnijem svetu“, rekao je dr Nan Tijan, koautor SIPRI-jevog izveštaja.

 Biblija je prorekla da će u naše vreme rasti tenzija između svetskih sila, ali nam je i otkrila kako će na kraju celom zemljom zavladati mir.

Prorečeni sve intenzivniji vojni sukobi

  •   Biblija vreme u kom mi živimo naziva vremenom kraja (Danilo 8:19).

  •   U knjizi proroka Danila prorečeno je da će se u to vreme svetske sile „sukobljavati“, to jest boriti za prevlast. Na te vojne sukobe trošiće se „blago“, to jest velike svote novca (Danilo 11:40, 42, 43).

 Više o ovom intrigantnom biblijskom proročanstvu pogledajte u videu Ispunjeno proročanstvo – Danilo 11. poglavlje.

Kako će zavladati mir

  •   Biblija kaže da će Bog uspostaviti vlast koja će zameniti sve ljudske vlasti. On će „uspostaviti kraljevstvo koje nikada neće biti uništeno. To kraljevstvo neće biti predato nekom drugom narodu. Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva i jedino ono će večno postojati“ (Danilo 2:44).

  •   Jehova a Bog će učiniti ono što ljudi nikako ne uspevaju – ostvariće potpuni i trajni mir. Kako će on to postići? Putem svog Kraljevstva koje će vladati s neba uništiće sve naoružanje i okončati nasilje (Psalam 46:8, 9).

 Da biste saznali više o tome šta će Božje Kraljevstvo postići, pročitajte članak „Pod Božjim Kraljevstvom ’posvuda će vladati mir‘“.

a Jehova je Božje ime (Psalam 83:18).