Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Kako podneti izolaciju

Kako podneti izolaciju

 Mnogi ljudi se u izolaciji osećaju usamljeno. Ako se i vi tako osećate onda ćete se složiti sa onim što je rekao jedan psalmista: „Postao sam kao ptica što sama na krovu stoji“ (Psalam 102:7). Mudri saveti u Bibliji mogu vam pomoći da se izborite sa problemima koje donosi izolacija.

 Negujte svoju duhovnost

 Čak i ako ste izolovani od drugih, možete biti srećni ako se usredsredite na svoje duhovne potrebe i nastojite da ih zadovoljite (Matej 5:3, 6). Sledeći besplatni sadržaji mogu vam u tome pomoći.

 Čitajte utešne stihove iz Biblije

 Sledeći stihovi su mnogima pomogli da pronađu utehu. Dok ste u izolaciji, zašto ne biste iskoristili vreme da duboko razmišljate o svakom od tih stihova i da se molite? (Marko 1:35).

 Saznajte kakvo je značenje onoga što se dešava u svetu

 Lakše ćete izaći na kraj sa svakom teškom situacijom ako znate zašto se loše stvari dešavaju i kako će Bog popraviti svu nastalu štetu (Isaija 65:17).

 Nemojte se nepotrebno brinuti

 Sledeći članci mogu vam pomoći da izađete na kraj sa stresom koji donosi izolacija i da se „ne brinete“ (Matej 6:25).

 Negujte prijateljstva

 Prijateljstva doprinose dobrom mentalnom i emocionalnom zdravlju, a kada smo u izolaciji još su nam važnija. Ako ne možete da izađete iz kuće, možete preko video-veze ili običnog poziva održavati prijateljstva ili čak sklopiti neka nova. Sledeći članci mogu vam pomoći da pronađete prave prijatelje i da budete „pravi prijatelj“ (Poslovice 17:17).

 Ostanite fizički aktivni

 Biblija kaže da je fizičko vežbanje korisno u određenoj meri (1. Timoteju 4:8). Ono doprinosi mentalnom zdravlju, naročito ako ste u izolaciji. Čak i ako morate ostati kod kuće, verovatno postoji nešto što možete raditi da biste ostali fizički aktivni.