Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

BDITE!

Pandemija odnela 6 miliona života – šta o tome kaže Biblija

Pandemija odnela 6 miliona života – šta o tome kaže Biblija

 Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), do 23. maja 2022. je 6,27 miliona ljudi umrlo od posledica koronavirusa. Međutim, u izveštaju koji je objavljen 5. maja 2022, SZO procenjuje da je taj broj mnogo veći. Ona navodi da tokom 2020. i 2021. „ukupan broj smrtnih slučajeva koji su direktno ili indirektno povezani s pandemijom koronavirusa [...] iznosi približno 14,9 miliona“. Šta Biblija kaže o ovakvim tragedijama?

Biblija je prorekla smrtonosne bolesti

 To proročanstvo se danas ispunjava. Više o tome pročitajte u članku „Šta je znak ’poslednjih dana‘ ili ’vremena kraja‘“?

Biblija pruža utehu

 Mnogi koji su izgubili dragu osobu nalaze utehu u Bibliji. Više o tome pročitajte u člancima „Kako se izboriti s tugom šta već sada možete učiniti“ i „Prava uteha za one koji tuguju“.

Biblija otkriva trajno rešenje

  •    „Neka dođe tvoje Kraljevstvo. Neka bude tvoja volja, kako na nebu tako i na zemlji“ (Matej 6:10).

 Uskoro će Božje Kraljevstvo zavladati nad zemljom i tada „niko od stanovnika neće reći: ’Bolestan sam‘“ (Marko 1:14, 15; Isaija 33:24). Pogledajte video Šta je Božje Kraljevstvo? i saznajte više o tome šta će ta nebeska vlast učiniti za ljude.

 Pozivamo vas da bolje upoznate Bibliju i njena predivna obećanja, kao i njene mudre savete koji će sigurno koristiti vama i vašoj porodici.