Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

sinceLF/E+ via Getty Images

BDITE!

Ko će spasti civile – šta o tome kaže Biblija

Ko će spasti civile – šta o tome kaže Biblija

 Ujedinjene nacije izveštavaju:

  •   Od 7. do 23. oktobra 2023, u sukobu između Gaze i Izraela stradalo je više od 6 400 ljudi, a povređeno ih je 15 200. Većina njih su civili. Osim toga, na stotine hiljada njih je moralo da napusti svoj dom.

  •   Do 24. septembra 2023. u Ukrajini je usled rata s Rusijom stradao 9 701 civil i povređeno je 17 748 njih.

 Koju nadu Biblija pruža svima onima koji su pogođeni ratom?

Razlog za nadu

 U Bibliji je prorečeno da će Bog prekinuti „ratove po celoj zemlji“ (Psalam 46:9). On će pomoću nebeske vladavine, to jest kraljevstva, uništiti sve ljudske vlasti (Danilo 2:44). Božje Kraljevstvo će doneti olakšanje svim ljudima.

 Zapazite šta će Isus Hrist, Kralj Božjeg Kraljevstva, uraditi:

  •   „On će izbaviti siromašne koji zovu u pomoć, neznatne i sve one koji nemaju nikoga da im pomogne. Sažaliće se na neznatne i siromašne, i sačuvaće život siromašnima. Izbaviće ih od ugnjetavanja i nasilja“ (Psalam 72:12-14).

 Bog će putem svog Kraljevstva okončati bol i patnju koji su posledica rata i nasilja.

  •   „On će obrisati svaku suzu s njihovih očiju i više neće biti smrti. Neće više biti ni tuge, ni jauka, ni bola. Sve što je pre bilo nestalo je“ (Otkrivenje 21:4).

 Uskoro će Božje Kraljevstvo doneti velike promene na zemlji. U Bibliji je prorečen „ratni metež i vesti o ratovima“, čega smo danas svedoci (Matej 24:6). Ovi i drugi događaji ukazuju na to da živimo u „poslednjim danima“ ljudskog vladanja (2. Timoteju 3:1).