Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Levo: uragan Ijan, Florida, SAD, septembar 2022. (Sean Rayford/Getty Images); sredina: evakuisana majka sa sinom, Donjeck, Ukrajina, jul 2022. (Alex Chan Tsz Yuk/SOPA Images/LightRocket via Getty Images); desno: masovno testiranje na koronavirus, Peking, Kina, april 2022. (Kevin Frayer/Getty Images)

BDITE!

2022: burna godina – šta o tome kaže Biblija

2022: burna godina – šta o tome kaže Biblija

 Sudeći po novinskim naslovima i vestima, 2022. su obeležili rat, ekonomska kriza i ekološke katastrofe. Jedino Biblija objašnjava pravo značenje ovih događaja.

Pravo značenje događaja u 2022.

 Sve ono što se dešavalo protekle godine samo je još jedan dokaz više da živimo u periodu koji Biblija naziva „poslednjim danima“ (2. Timoteju 3:1). On je počeo 1914. Zapazite kako se nedavni događaji uklapaju u biblijska proročanstva za naše vreme:

 „Vesti o ratovima“ (Matej 24:6)

  •   „2022. je godina kada su se ratne strahote vratile u Evropu.“ a

 Videti članak „Napad Rusije na Ukrajinu“.

 „Biće gladi“ (Matej 24:7)

  •   „2022: Godina neviđene gladi.“ b

 „Biće pošasti“ (Luka 21:11)

  •   „Ponovno pojavljivanje dečje paralize, skok obolelih od majmunskih boginja i koronavirus koji i dalje odnosi živote pokazuju koliko su zarazne bolesti opasne, a čovečanstvo ranjivo.“ c

 Videti članak „Pandemija odnela 6 miliona života“.

 Zastrašujući prizori (Luka 21:11)

  •   „Toplotni talasi, suše, nekontrolisani požari i poplave. Leto 2022. će biti zapamćeno po ekstremnim vremenskim nepogodama koje su uništavale sve pred sobom, odnele na stotine hiljada života i primorale milione da napuste svoje ognjište.“ d

 Videti članak „Rekordne temperature širom sveta“.

 Nemiri [„pobune“, fusn.] (Luka 21:9)

  •   „Godinu 2022. obeležili su protesti protiv vlade zbog sve većih ekonomskih problema, a naročito skoka inflacije.“ e

 Videti članak „Rast inflacije u svetu“.

Šta nas čeka u sledećoj godini?

 Niko ne može sa sigurnošću reći kako će izgledati 2023, ali ono što znamo je da će se Božje Kraljevstvo, koje vlada s neba, uskoro umešati u zbivanja na zemlji (Danilo 2:44). Ta vlast će ukloniti uzrok sve patnje i pobrinuti se da Božja volja bude i na zemlji (Matej 6:9, 10).

 Isus Hrist nam je rekao da „bdimo“, to jest da pažljivo pratimo kako se ispunjavaju biblijska proročanstva. Podstičemo i vas da to činite (Marko 13:37). Ako želite da saznate više o tome kako vam Biblija može pomoći već sada i kako vama i vašoj porodici može pružiti pravu nadu za budućnost, molimo vas da stupite u kontakt sa nama.

a AP News, „2022 Was Year the Horror of War Returned to Europe“ (Džil Loles, 8. decembar 2022).

b Svetski program za hranu, “A Global Food Crises“.

c JAMA Health Forum, “Living in an Age of Pandemics—From COVID-19 to Monkeypox, Polio, and Disease X“ (dr Lorens Gostin, 22. septembar 2022).

d Earth.Org, “What’s Behind the Record-Breaking Extreme Weather Events of Summer 2022?“ (Martina Igini, 24. oktobar 2022).

e Karnegi zadužbina za međunarodni mir, “Economic Anger Dominated Global Protests in 2022“ (Tomas Karaders i Bendžamin Feldman, 8. decembar 2022).