Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 10. PRIČA

Isus je uvek bio poslušan

Isus je uvek bio poslušan

Da li je uvek lako slušati mamu i tatu? — Ponekad nije. Da li znaš koga je Isus slušao? — On je slušao Jehovu i svoje roditelje. Od njega možeš naučiti kako da uvek budeš poslušan. Hajde da popričamo o tome.

Pre nego što je Isus došao na zemlju, bio je na nebu sa svojim Ocem, Jehovom. Ali on je imao roditelje i na zemlji. To su bili Josif i Marija. Da li znaš kako su oni postali Isusovi roditelji? —

Da bi se Isus rodio kao čovek, Jehova je s neba preneo njegov život u Marijin stomak. To je bilo pravo čudo! Isus je rastao u maminom stomaku, kao i svaka druga beba. Rodio se devet meseci kasnije. Tako su Marija i njen muž, Josif, postali Isusovi roditelji na zemlji.

Kada je Isus imao tek 12 godina, uradio je nešto čime je pokazao koliko voli svog Oca, Jehovu. To se desilo kada je Isus sa svojom porodicom išao na dug put u Jerusalim da bi tamo proslavili Pashu. To je bio praznik koji su Izraelci slavili zato što ih je Jehova oslobodio iz Egipta. Na povratku kući, Josif i Marija nigde nisu mogli pronaći Isusa. Da li znaš gde je on bio? —

Zašto je Isus bio u hramu?

Josif i Marija su se brzo vratili u Jerusalim i svuda su tražili Isusa. Veoma su se zabrinuli jer ga nisu mogli pronaći. Ali nakon tri dana, pronašli su ga u hramu! Da li znaš zašto je Isus bio u hramu? — Zato što je tamo mogao da uči o svom Ocu, Jehovi. On je voleo Jehovu i želeo je da dobro razume šta on voli. Slušao ga je i kada je odrastao. Bio je poslušan Jehovi čak i kada je to bilo teško ili je zbog toga morao da pati. Da li je Isus isto tako slušao Josifa i Mariju? — Biblija kaže da jeste.

Šta učiš od Isusa? — Treba da slušaš svoje roditelje, čak i kada ti je to teško. Je l’ hoćeš? —

HAJDE DA PROČITAMO U BIBLIJI