Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Predgovor

Predgovor

Dragi čitaoče,

Da li smatraš da si blizak s Bogom? Mnogima to izgleda jednostavno nemoguće. Neki se boje da je on i suviše dalek; drugi imaju osećaj da su beznadežno nedostojni takve bliskosti. Međutim, Biblija nas s ljubavlju podstiče: „Približite se Bogu, i on će se približiti vama“ (Jakov 4:8). Čak i on sam uverava svoje obožavaoce: „Ja Gospod Bog tvoj držim te za desnicu, i kažem ti: ne boj se, ja ću ti pomagati“ (Isaija 41:13DK).

Kako možemo ostvariti tako blizak odnosom s Bogom? U bilo kom prijateljstvu koje sklapamo, veza se zasniva na tome što poznajemo osobu, što se divimo njenim jedinstvenim osobinama i što ih cenimo. Zato su Božje osobine i načini na koje on postupa, a o čemu se govori u Bibliji, jako bitno polje koje treba proučiti. Ako razmišljamo o tome kako Jehova ispoljava svaku od svojih osobina, ako vidimo kako ih je Hrist savršeno odražavao i ako razumemo kako i mi možemo da ih negujemo, tada ćemo se približiti Bogu. Videćemo da je Jehova zakonit i savršen Suveren svemira. Nadalje, on je Otac koji je svima nama potreban. On je moćan, pravedan, mudar i pun ljubavi, i nikada ne ostavlja svoju vernu decu.

Neka ti ova knjiga pomogne da se još više približiš Jehovi Bogu, da razviješ s njim vezu koja se nikada neće prekinuti, tako da možeš večno živeti i hvaliti ga.

Izdavač