Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 93. PRIČA

Isus se vraća na nebo

Isus se vraća na nebo

Isus se u Galileji susreo sa svojim sledbenicima. Dao im je jednu veoma važnu zapovest: „Idite i stvarajte učenike od ljudi iz svih zemalja. Naučite ih onome što sam ja vas naučio i krstite ih.“ Zatim im je obećao: „Ne zaboravite da ću ja uvek biti s vama.“

Isus se od svog uskrsenja narednih 40 dana pojavljivao stotinama svojih učenika u Galileji i Jerusalimu. Govorio im je o važnim stvarima i činio je mnoga čuda. Zatim se na Maslinskoj gori poslednji put sastao sa svojim apostolima.

Jednom ranijom prilikom rekao im je: „Ostanite u Jerusalimu i čekajte ono što vam je Otac obećao.“ Ali oni nisu shvatili šta je to značilo. Zato su ga pitali: „Da li ćeš sada postati kralj Izraela?“ On im je odgovorio: „Još nije došlo vreme koje je Jehova odredio da postanem kralj. Uskoro će vam sveti duh dati snagu i bićete moji svedoci. Propovedajte u Jerusalimu, Judeji, Samariji i sve do dalekih zemalja.“

Tada je Isus otišao na nebo i oblak ga je zaklonio od njihovih pogleda. Gledali su u nebo, ali ga više nisu videli.

Učenici su sišli s Maslinske gore i otišli u Jerusalim. Redovno su se sastajali u jednoj sobi i molili se. Čekali su da im Isus da uputstva šta treba dalje da rade.

„Ova dobra vest o kraljevstvu propovedaće se po celom svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj“ (Matej 24:14)