Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 7. DEO

Kako izgledaju naši sastanci?

Kako izgledaju naši sastanci?

Novi Zeland

Japan

Uganda

Litvanija

Prvi hrišćani su na svojim sastancima uglavnom pevali, molili se, čitali i razmatrali svete spise, i pri tom nisu imali nikakve obrede (1. Korinćanima 14:26). Nešto vrlo slično tome možete očekivati i na našim sastancima.

Pouka je praktična i zasniva se na Bibliji. U svakoj skupštini se tokom vikenda održava 30-minutno Javno predavanje o tome kako Sveto pismo utiče na naš život i kako se odnosi na vreme u kome živimo. Svi smo podstaknuti da u svojoj Bibliji potražimo stihove o kojima se govori. Nakon predavanja sledi jednočasovno Razmatranje „Stražarske kule“ u kome svi mogu učestvovati davanjem komentara na osnovu tekućeg članka za razmatranje. Takvo razmatranje nam pomaže da u svom životu primenjujemo biblijske smernice. U više od 110 000 skupština širom sveta proučava se materijal koji je određen za odgovarajuću sedmicu.

Učimo se da na još bolji način poučavamo druge. Radnim danima imamo još jedan sastanak pod nazivom Hrišćanski život i služba propovedanja. On se sastoji iz tri dela i temelji se na materijalu koji svakog meseca izlazi u Radnoj svesci. Prvi deo programa pod nazivom Blago iz Božje Reči pomaže nam da saznamo nešto više o delu Biblije koji je predviđen za sedmično čitanje. Sledeći deo sastanka pod nazivom Priprema za službu propovedanja uključuje prikaze o tome kako s drugima razgovarati o Bibliji. Savetnik iznosi zapažanja koja nam pomažu da se poboljšamo što se tiče čitanja i poučavanja (1. Timoteju 4:13). U trećem delu sastanka, pod nazivom Hrišćanski život, govori se o tome kako primenjivati biblijska načela u svakodnevnom životu. Ovaj deo sastanka obuhvata i razmatranje gradiva u vidu pitanja i odgovora, koje nam pomaže da još bolje razumemo Božju Reč.

Verujemo da će vam se veoma dopasti biblijska pouka koja se pruža na našim sastancima (Isaija 54:13).

  • Šta možete čuti na sastancima Jehovinih svedoka?

  • Na koji naš sastanak biste želeli da dođete?