Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 11. DEO

Zašto održavamo velike skupove?

Zašto održavamo velike skupove?

Meksiko

Nemačka

Bocvana

Nikaragva

Italija

Zašto ovi ljudi izgledaju tako srećno? Oni se nalaze na jednom od naših većih skupova. Poput Božjih slugu u prošlosti, koji su slušali zapovest da se okupljaju tri puta godišnje, i mi se radujemo takvim velikim skupovima (Ponovljeni zakoni 16:16). Svake godine imamo dva jednodnevna pokrajinska sastanka i trodnevni regionalni kongres. Zašto je korisno da budemo na tim skupovima?

Na njima jačamo jedinstvo s našom braćom i sestrama. Baš kao što su se Izraelci radovali kada su slavili Jehovu „usred okupljenog mnoštva“, i mi smo srećni što možemo da ga slavimo u tim posebnim prilikama (Psalam 26:12; 111:1). Tada možemo upoznati Svedoke iz drugih skupština ili čak iz drugih zemalja. Podnevnu pauzu možemo provesti zajedno uz neki lagani obrok, što dodatno doprinosi lepoj atmosferi među suvernicima (Dela apostolska 2:42). Na tim skupovima vidimo na delu ljubav koja ujedinjuje ’svu našu braću‘ širom sveta (1. Petrova 2:17).

Oni doprinose našem duhovnom napretku. Izraelcima je koristilo što su „razumeli reči“ iz svetih spisa koje su im bile objavljene (Nemija 8:8, 12). Mi takođe cenimo biblijsku pouku koju dobijamo na našim skupovima. Svi delovi programa se zasnivaju na Svetom pismu. Posredstvom zanimljivih predavanja, serija govora ili prikaza situacija koje su se zaista dogodile, učimo se kako da u svom životu vršimo Božju volju. Ohrabreni smo kad čujemo kako drugi uspešno izlaze na kraj s problemima koje kao pravi hrišćani imamo u ovim teškim vremenima. Na regionalnim kongresima, kostimirane drame nam približavaju događaje zabeležene u Bibliji i pružaju praktične pouke. Na svakom većem skupu organizuje se i krštenje za one koji time žele da potvrde da su se predali Bogu.

  • Zašto se radujemo velikim skupovima?

  • Kako vama lično može koristiti prisustvovanje jednom takvom skupu?