Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 2. LEKCIJA

Bog je najbolji prijatelj kojeg bi mogao da imaš

Bog je najbolji prijatelj kojeg bi mogao da imaš

Ako postaneš Božji prijatelj, to će biti nešto najlepše što ti se ikada desilo. Bog će te poučiti kako da budeš srećan i siguran; oslobodiće te mnogih neispravnih verovanja i štetnih navika. Saslušaće tvoje molitve. Pomoći će ti da imaš unutrašnji mir i samopouzdanje (Psalam 71:5; 73:28). Bog će te podržati kad budeš u nevolji (Psalam 18:19). A Bog ti na dar nudi i večni život (Rimljanima 6:23).

Dok si sve bliži Bogu, bićeš bliži i Božjim prijateljima. Oni će postati i tvoji prijatelji. U stvari, oni će ti biti kao braća i sestre. Biće im drago da te poučavaju o Bogu, pomagaće ti i hrabriće te.

Mi nismo jednaki Bogu. Dok se trudiš da budeš Božji prijatelj, moraš razumeti jednu važnu činjenicu. Prijateljstvo s Bogom nije prijateljstvo između dve jednake osobe. On je daleko stariji i mudriji od nas i mnogo je moćniji. On je naš pravi Vladar. Prema tome, ako želimo da budemo njegovi prijatelji, moramo da ga slušamo i da radimo ono što nam on kaže. To će uvek biti za naše dobro (Isaija 48:18).