Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 1. LEKCIJA

Bog te poziva da mu budeš prijatelj

Bog te poziva da mu budeš prijatelj

Bog želi da mu budeš prijatelj. Da li si ikada razmišljao o tome da bi mogao da budeš prijatelj najvažnijoj Osobi u svemiru? Avraham, koji je još davno živeo, bio je nazvan Božjim prijateljem (Jakov 2:23). Drugi o kojima Biblija govori takođe su bili u prijateljstvu s Bogom i imali su mnoge blagoslove. Danas ljudi iz celog sveta postaju Božji prijatelji. I ti možeš biti Božji prijatelj.

Prijateljstvo s Bogom je bolje od prijateljstva s bilo kojim čovekom. Bog nikada neće razočarati svoje verne prijatelje (Psalam 18:26). Prijateljstvo s Bogom je bolje od bogatstva. Kad bogataš umre, njegov novac odlazi drugima. Međutim, oni koji su u prijateljstvu s Bogom imaju blago koje im niko ne može uzeti (Matej 6:19).

Neki će možda pokušati da te spreče da učiš o Bogu. Možda će to pokušati čak i neki tvoji prijatelji i ukućani (Matej 10:36, 37). Ako ti se drugi smeju ili ti prete, zapitaj se: ’Kome želim da ugodim — ljudima ili Bogu?‘ Razmisli o sledećem: ako bi ti neko rekao da više nikako ne jedeš, da li bi ga poslušao? Naravno da ne bi! Moraš da jedeš da bi živeo. A Bog ti može dati da živiš večno! Zato nikada nemoj dozvoliti da te bilo ko spreči da naučiš kako možeš biti Božji prijatelj (Jovan 17:3).