Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Levo: humanitarna pomoć iz Švajcarske za braću u Nemačkoj, 1946; desno: ponovna izgradnja Dvorane Kraljevstva nakon cunamija u Japanu, 2011.

 6. DEO

Podrška Kraljevstvu — građevinski projekti i humanitarna pomoć

Podrška Kraljevstvu — građevinski projekti i humanitarna pomoć

 ULAZIŠ u Dvoranu Kraljevstva i jedva je prepoznaješ. Uvek si bio ponosan na tu zgradu. Možda si čak učestvovao u njenoj izgradnji i rado se sećaš toga. Ali sada si još ponosniji jer vidiš da je dvorana pretvorena u privremeni centar za pružanje humanitarne pomoći. Nedavno je tvoj kraj zahvatilo snažno nevreme, koje je izazvalo poplave i opustošilo čitavo područje. Zato je Odbor podružnice brzo organizovao pomoć kako bi oni koji su pogođeni tom katastrofom dobili hranu, odeću, čistu vodu i druge stvari. Paketi s humanitarnom pomoći su uredno složeni. Braća i sestre ulaze redom, uzimaju šta im je potrebno, a mnogi od njih brišu suze radosnice.

Isus je rekao da će se njegovi sledbenici prepoznavati po međusobnoj ljubavi (Jov. 13:34, 35). U ovom delu ćemo osmotriti kako hrišćanska ljubav među Jehovinim svedocima dolazi do izražaja dok zajedno grade različite objekte i pružaju humanitarnu pomoć suvernicima. Ta ljubav je snažan dokaz da živimo pod Isusovom kraljevskom vlašću.

U OVOM DELU

18. POGLAVLJE

Kako se finansira propovedanje o Kraljevstvu

Kako se pribavljaju sredstva? Za šta se koriste?

19. POGLAVLJE

Građevinski projekti na čast Jehovi

Bogu donose čast građevine posvećene njemu, ali on mnogo više ceni nešto drugo.

20. POGLAVLJE

Pomaganje suvernicima kao deo svete službe

Zašto se može reći da je pomaganje suvernicima deo naše svete službe Jehovi?