Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Pismo Vodećeg tela

Pismo Vodećeg tela

Dragi objavitelju Kraljevstva,

ZAMISLI da si član nekadašnje betelske porodice u Bruklinu. Petak je ujutro, 2. oktobar 1914. Došao si na doručak i sediš na svom uobičajenom mestu, čekajući da dođe brat Rasel. Vrata se otvaraju i on ulazi u trpezariju. Po običaju, na trenutak zastane i veselo pozdravi betelsku porodicu: „Dobro jutro svima!“ Ali ovog puta ne ide odmah na svoje mesto na čelu stola već pljesne rukama i kaže: „Završila su se vremena neznabožaca. Okončano je vladanje njihovih kraljeva!“ Kad čuješ tu divnu vest, van sebe si od radosti — dugo si čekao ovaj trenutak! Zajedno sa ostalim članovima betelske porodice pozdravljaš tu lepu vest dugim i snažnim aplauzom.

Prošlo je više decenija otkako je brat Rasel izgovorio te nezaboravne reči. Šta je Kraljevstvo od tada  postiglo? Mnogo toga! Jehova je preko Kraljevstva postepeno pročišćavao i poučavao svoj narod, koji je od 1914. do danas porastao s nekoliko hiljada na skoro osam miliona. Kako tebi lično koristi Jehovina pouka?

Možda si čuo da neka braća kažu: „Jehovine nebeske kočije su u pokretu“, i to je tačno. Činjenica je da se od 1914. te kočije, koje predstavljaju nevidljivi deo Jehovine organizacije, kreću brže nego ikad, kao što ćeš videti dok budeš čitao ovu knjigu. Da bi ostvarili cilj da propovedaju dobru vest u celom svetu, objavitelji Kraljevstva su išli u korak s vremenom i koristili različite metode i sredstva, kao što su novine, informativne povorke, filmovi, kartice za svedočenje, fonograf, radio, pa čak i internet.

Zahvaljujući Jehovinom blagoslovu, danas izdajemo i besplatno uručujemo biblijsku literaturu na više od 670 jezika. Samopožrtvovani dobrovoljci pomažu pri izgradnji Dvorana Kraljevstva, Kongresnih dvorana i podružnica, kako u bogatijim tako i u siromašnijim zemljama. Kada se desi neka prirodna katastrofa, suvernici odmah priskaču u pomoć, dokazujući da su ’pravi prijatelji i braća u nevolji‘ (Posl. 17:17).

Ponekad nam sveštenstvo i drugi protivnici ’stvaraju neprilike služeći se zakonom‘, ali ne uspevaju da ostvare svoje ciljeve. Vera nam je ojačana kad vidimo da uvek iznova njihovi pokušaji na kraju doprinose „širenju dobre vesti“ (Ps. 94:20; Fil. 1:12).

Čast nam je što sarađujemo sa svom našom braćom i sestrama jer smo svi zajedno sluge našeg Kralja Isusa (Mat. 24:45). I ti si deo tog međunarodnog bratstva koje mnogo volimo. Iskreno se nadamo da će ti ova knjiga pomoći da više nego ikad ceniš svoje duhovno nasleđe.

Želimo ti sve najbolje.

Tvoja braća,

Vodeće telo Jehovinih svedoka