Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 HRIŠĆANSKI ŽIVOT

Prenesi istinu iz Biblije

Prenesi istinu iz Biblije

Počev od septembra, u Radnoj svesci će se među predloženim uvodima za službu nalaziti i deo pod nazivom „Prenesi istinu iz Biblije“. Njegova svrha je da nam pomogne da ljudima prenesemo neko od osnovnih biblijskih učenja, uz pomoć pitanja i stiha.

Ako procenimo da je osoba zainteresovana, možemo joj ostaviti neku publikaciju ili pokazati neki kratak film sa sajta jw.org, kako bismo kod nje stvorili iščekivanje za naredni razgovor. Nastojmo da posetimo osobu za svega nekoliko dana. Ovi novi uvodi, kao i učenički zadaci temeljiće se na knjizi Šta Biblija naučava? Još neke biblijske stihove možeš pronaći u okviru na kraju svakog poglavlja ove knjige. Na temelju njih možeš razgovarati na naknadnim posetama ili kada vodiš biblijski kurs samo pomoću Biblije.

Postoji samo jedan put koji vodi u život (Mt 7:13, 14). Pošto razgovaramo s ljudima različitih veroispovesti i kultura nastojimo da svakome od njih ukažemo na ono što bi se njima lično moglo dopasti u Bibliji (1Ti 2:4). Što smo bolje upoznati s različitim biblijskim temama i što se više trudimo da se ispravno služimo rečju istine, bićemo uspešniji u prenošenju istine, a samim tim i srećniji (2Ti 2:15).