Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 HRIŠĆANSKI ŽIVOT

Poboljšajmo svoje veštine u službi — pomozimo onima s kojima proučavamo da napreduju i krste se

Poboljšajmo svoje veštine u službi — pomozimo onima s kojima proučavamo da napreduju i krste se

ZAŠTO JE TO VAŽNO. Da bi osoba stekla Jehovino odobravanje, mora da mu se preda i da se krsti (1Pe 3:21). Ako živi u skladu sa svojom odlukom, biće zaštićena u duhovnom pogledu (Ps 91:1, 2). Mi se predajemo Jehovi Bogu, a ne nekom čoveku ili organizaciji, nekom delu ili idealima. Zbog toga je veoma važno da oni s kojima proučavamo razvijaju ljubav i poštovanje prema Bogu (Ri 14:7, 8).

ŠTA UČINITI

  • Dok proučavate određeni materijal, razgovarajte o tome šta ste odatle saznali o Jehovi. Podstakni osobu da svaki dan čita Bibliju i da mu se često moli (1So 5:17; Ja 4:8).

  • Podstakni osobu s kojom proučavaš da postavi sebi za cilj da se preda Jehovi i krsti. Pomozi joj i da postigne manje ciljeve, na primer, da komentariše na sastancima ili da svedoči komšijama i kolegama. Zadrži na umu da Jehova nikoga ne prisiljava da mu služi. To mora da bude lična odluka (Pz 30:19, 20).

  • Motiviši je da promeni kod sebe ono što nije u skladu s Jehovinim merilima da bi mogla da se krsti (Psl 27:11). Pošto su neke crte ličnosti i navike duboko ukorenjene, možda će joj biti potrebna tvoja pomoć kako bi skinula staru i obukla novu ličnost (Ef 4:22-24). Na primer, možeš razmotriti s njom neki članak iz rubrike „Biblija menja živote“, iz Stražarske kule.

  • Govori joj o lepim stvarima koje si doživeo jer služiš Jehovi (Is 48:17, 18).