Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE

Ko su Jehovini svedoci?

Ko su Jehovini svedoci?

„Godinama znam jednog Jehovinog svedoka, koji se zove Majk. Ali uvek sam se pitala kakva je to vera. Ko je Jehova? Zašto Jehovini svedoci ne slave praznike? Da li je Majk u nekoj sekti?“ (Beki iz Kalifornije)

„Kada su komšije počele da proučavaju Bibliju s Jehovinim svedocima, pomislio sam: ’Zašto se zovu Jehovini svedoci? Baš čudno ime za religiju!‘“ (Zenon iz Kanade)

„Kada su Svedoci počeli da dolaze kod nas, moja žena i ja nismo verovali da imaju dobre namere. Pekla nas je savest zato što nismo išli u crkvu i mislili smo da oni žele to da iskoriste. Takođe smo smatrali da ako u svojoj crkvi nismo pronašli ono što smo tražili, onda to sigurno nećemo pronaći ni u nekoj čudnoj sekti, kao što su Jehovini svedoci.“ (Kent iz Vašingtona)

„Uopšte nisam znala ko su i u šta veruju.“ (Sesilija iz Danske)

Verovatno ste i vi videli Jehovine svedoke dok propovedaju od kuće do kuće ili na ulici, nude knjige i časopise i razgovaraju o Svetom pismu, to jest Bibliji. Možda ste i ovaj časopis dobili od njih. Da li se pitate ko su zapravo Jehovini svedoci? Da li i vi razmišljate poput neke od osoba citiranih u uvodu?

Ako imate neka pitanja o Jehovinim svedocima, gde biste mogli da pronađete odgovore? Kako možete saznati u šta oni veruju, kako se finansira njihov rad i zašto vam dolaze na vrata ili prilaze na ulici?

Ranije spomenuta Sesilija kaže: „Dosta sam čitala o Jehovinim svedocima na internetu. Takođe sam čula neke glasine i pričala s mnogima koji imaju predrasude prema njima. Zato sam stekla loše mišljenje o Svedocima.“ Međutim, ona je kasnije razgovarala s njima i saznala je ono što ju je zanimalo.

Tačne informacije o Jehovinim svedocima možete dobiti upravo od njih (Poslovice 14:15). U narednim člancima ovog časopisa, koji izdaju Jehovini svedoci, biće više reči o tome ko su oni, u šta veruju i zašto propovedaju.