Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | DA LI ŽELITE DA BOLJE UPOZNATE SVETO PISMO?

Biblijski kurs za svakoga

Biblijski kurs za svakoga

Jehovini svedoci su svuda u svetu poznati po svom propovedanju. Ali da li ste znali da oni takođe putem biblijskog kursa pomažu ljudima da bolje upoznaju Bibliju?

Tokom 2014. godine, preko 8 000 000 Svedoka iz 240 zemalja proučavalo je Bibliju sa oko 9 500 000 osoba svakog meseca. * Zanimljiv je podatak da oko 140 država sveta nema toliko stanovnika.

Da bi sproveli ovaj obrazovni program, Jehovini svedoci svake godine odštampaju pola milijarde Biblija, knjiga, časopisa i drugih publikacija za proučavanje Biblije, i to na oko 700 jezika! Zahvaljujući tom izvanrednom izdavačkom poduhvatu, ljudi mogu proučavati Bibliju na jeziku koji njima odgovara.

 ODGOVORI NA UOBIČAJENA PITANJA O PROUČAVANJU SVETOG PISMA

Kako izgleda proučavanje?

Različite biblijske teme se obrađuju tako što se istraže biblijski stihovi koji se odnose na određenu temu. Na primer, Biblija odgovara na pitanja poput ovih: Ko je Bog? Kakav je on? Da li ima ime? Gde on prebiva? Možemo li biti bliski s njim? Međutim, te odgovore ne možemo pronaći ako ne znamo gde da ih tražimo u Bibliji.

Da bismo pomogli ljudima da pronađu odgovore, obično koristimo knjigu od 224 strane pod nazivom Šta Biblija zaista naučava? * Ova knjiga je osmišljena tako da pomogne ljudima da razumeju osnovna biblijska učenja. U njoj se nalaze poglavlja o Bogu, Isusu Hristu, patnji, uskrsenju, molitvi i još mnogim drugim temama.

 Kada i gde se može proučavati?

Možete proučavati u vreme i na mestu koje vama odgovara.

Koliko vremena treba izdvojiti?

Mnogi izdvajaju oko jedan sat sedmično. Međutim, ne mora se izdvojiti toliko vremena. Nekima odgovara da proučavaju samo 10 ili 15 minuta sedmično. Rado ćemo se prilagoditi vama.

Koliko to košta?

Kurs je besplatan, kao i Biblija i publikacije za proučavanje. To je u skladu sa onim što je Isus rekao svojim učenicima: „Besplatno ste dobili, besplatno i dajte“ (Matej 10:8).

Koliko traje biblijski kurs?

Onoliko koliko vi želite. Knjiga Šta Biblija zaista naučava? obrađuje 19 tema. Možete proučiti sve teme ili samo neke od njih, i to tempom koji vama odgovara.

Da li moram da postanem Jehovin svedok?

Ne. Poštujemo svačije pravo da bira u šta će verovati. Međutim, tu odluku je lakše doneti kada se saznaju osnovna biblijska učenja.

 Gde mogu pronaći više informacija?

Na veb-sajtu jw.org nalaze se tačne informacije o Jehovinim svedocima i njihovim verovanjima.

Šta da uradim ako želim da proučavam Sveto pismo?

  • Popunite onlajn zahtev na veb-sajtu www.jw.org.

  • Pišite na odgovarajuću adresu s 2. strane ovog časopisa.

  • Stupite u kontakt s Jehovinim svedocima u vašem kraju.

^ odl. 4 Jehovini svedoci proučavaju Bibliju s pojedincima i manjim grupama ljudi.

^ odl. 9 Izdali Jehovini svedoci. Odštampano je više od 230 miliona primeraka na preko 260 jezika.