Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE: ŽIVOT IMA SMISAO

Da li život zaista ima smisao?

Da li život zaista ima smisao?

„Dani naši traju sedamdeset godina, a kod snažnijih osamdeset godina. Ipak samo nevolju i patnju donose.“ (Psalam 90:10)

OVE reči su živa istina! Svet je preplavljen ’nevoljama i patnjama‘. Možda se i vi pitate: ’Da li je onda uopšte moguće imati srećan i ispunjen život?‘

Uzmimo za primer Mariju. Ona je uvek bila energična i zaposlena, ali sada sa svoje 84 godine praktično je vezana za kuću. Njen um je i dalje bistar, ali čini se da je telo više ne sluša. Da li bi ona mogla reći da njen život ima smisao?

Kako je sa vama? Možda se i vi nekad pitate da li vaš život ima smisao. Možda imate jednoličan posao koji vas iscrpljuje i guši vašu kreativnost. Ili niko ne zapaža vaš trud i zalaganje. Čak i ako ste donekle postigli uspeh, moguće je da se ne osećate sigurno kada razmišljate o budućnosti. Ili ste među onima koji se bore sa usamljenošću i depresijom. Možda u vašoj porodici često dolazi do neslaganja i svađa. Da li vam je smrt oduzela dragu osobu? Čovek po imenu Andre je bio veoma blizak sa svojim ocem, koji se iznenada razboleo i umro. Za Andrea je to bio strašan udarac koji je u njegovom srcu ostavio prazninu koju, kako on smatra, ništa ne može popuniti.

Bez obzira na to kakva nevolja nas pogađa, postoji nešto što svi želimo da znamo: Da li je moguće imati smisaon život? Odgovor na to pitanje pruža nam život čoveka koji je hodao zemljom pre oko 2 000 godina. Reč je o Isusu Hristu. On je imao smisaon život iako se susretao s brojnim teškoćama. I naš život može imati smisao ako se ugledamo na njega.