Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

„Cenite takve kao što su oni“

„Cenite takve kao što su oni“

VODEĆE TELO od 1992. godine naovamo imenuje iskusne, zrele hrišćanske starešine da služe kao pomoćnici u njegovim odborima. * Ovi pomoćnici iz redova „drugih ovaca“ dragocena su podrška Vodećem telu (Jov. 10:16). Oni svake nedelje prisustvuju sastancima odbora kom su dodeljeni. Njihova uloga je da prikupe potrebne informacije i iznesu svoja zapažanja i predloge. Članovi Vodećeg tela donose konačnu odluku, a pomoćnici to sprovode u delo i obavljaju druga zaduženja. Pomoćnici takođe idu s članovima Vodećeg tela na posebne i međunarodne kongrese. Nekad posećuju podružnice širom sveta kao predstavnici našeg glavnog sedišta.

Jedan brat koji služi kao pomoćnik još od 1992. kaže: „Kad izvršavam zadatke koji su mi povereni, članovi Vodećeg tela mogu više da se posvete svojim odgovornostima.“ Osvrćući se na dve decenije koje je proveo u ovoj vrsti službe, drugi brat kaže: „To je čast koja je daleko nadmašila sva moja očekivanja.“

Vodeće telo poverava mnoge odgovornosti svojim pomoćnicima i veoma ceni sav rad koji obavljaju ova marljiva i verna braća. Cenimo ih i mi! (1. Kor. 16:18).

^ odl. 2 Odgovornosti svakog od šest odbora Vodećeg tela izložene su u okviru „Kako Vodeće telo podupire Kraljevstvo“, u 12. poglavlju knjige Božje Kraljevstvo vlada!