Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Kenet Kuk sa svojom suprugom Džejmi

Novi član Vodećeg tela

Novi član Vodećeg tela

U SREDU ujutru, 24. januara 2018, betelskim porodicama u Sjedinjenim Državama i Kanadi pročitano je obaveštenje da je Kenet Kuk naimenovan za člana Vodećeg tela Jehovinih svedoka.

Brat Kuk se rodio i odrastao u američkoj državi Pensilvaniji. Biblijsku istinu mu je preneo drug iz razreda pre nego što su završili srednju školu, a krstio se 7. juna 1980. Pionirsku službu je započeo 1. septembra 1982. Dve godine kasnije je pozvan u Betel, tako da je 12. oktobra 1984 došao u Volkil.

Narednih 25 godina, brat Kuk je radio u štampariji, kao i u drugim odeljenjima u Betelu. Godine 1996, oženio se sestrom po imenu Džejmi i njih dvoje su zajedno nastavili sa betelskom službom u Volkilu. U decembru 2009. su zamoljeni da pređu u Obrazovni centar Jehovinih svedoka u Patersonu, gde je brat Kuk radio u Odeljenju za korespondenciju. Nakon toga su se nakratko vratili u Volkil, a zatim su, u aprilu 2016, premešteni u Bruklin. Pet meseci kasnije su prešli u glavno sedište u Vorviku. U januaru 2017, brat Kuk je počeo da služi kao pomoćnik u Odboru za pisanje.