Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | OPSTANAK BIBLIJE

Zašto je Biblija opstala

Zašto je Biblija opstala

Biblija je sačuvana i zbog toga je danas možemo čitati. Kada izaberete dobar prevod, možete biti sigurni da u rukama držite veran prepis izvornih spisa. * Kako to da je Biblija opstala i pored toga što je pisana na propadljivim materijalima, uprkos žestokim protivnicima i pokušajima krivotvorenja — o čemu možemo čuti neverovatne priče? Zašto je ova knjiga toliko posebna?

„Sada sam uveren da je Biblija dar od Boga“

Mnogi koji čitaju i proučavaju Bibliju došli su do istog zaključka kao i apostol Pavle, koji je napisao: „Sve je Pismo nadahnuto od Boga“ (2. Timoteju 3:16). Oni veruju da je Biblija sve preživela zato što je Božja Reč i zato što se Bog pobrinuo da ona opstane. Fajzal, čovek kog smo citirali u uvodnom članku, na kraju je odlučio da to ispita tako što je proučavao Bibliju. Iznenadilo ga je ono što je otkrio. Ubrzo je uvideo da se u Bibliji uopšte ne nalaze mnoga učenja hrišćanskih crkava. Pored toga, dirnulo ga je ono što je iz nje saznao o tome šta Bog planira da učini na zemlji.

„Sada sam uveren da je Biblija dar od Boga“, rekao je. „Na kraju krajeva, ako je Bog mogao da stvori čitav svemir, zar nema moć i da dâ čovečanstvu jednu knjigu i sačuva je? Tvrditi drugačije bilo bi isto što i tvrditi da je Bog nesposoban! A ko sam ja da kažem da Svemoćni nije u stanju da nešto uradi?“ (Isaija 40:8).

^ odl. 3 Videti članak „Kako izabrati dobar prevod Svetog pisma?“, u izdanju ovog časopisa od 1. maja 2008.