Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Koliko nam znači poznavanje Boga?

Koliko nam znači poznavanje Boga?

Do sada smo već osmotrili dosta toga što nam pomaže da odgovorimo na pitanje: Ko je Bog? Najpre smo iz Biblije saznali da se on zove Jehova i da je njegova najistaknutija osobina ljubav. Takođe smo videli šta je do sada učinio i šta će u budućnosti učiniti za ljude. Ima još mnogo toga što se može saznati o Bogu. Međutim, možda se pitate od kakvog je to značaja za vas.

Jehova obećava: „Ako ga budeš tražio, daće ti da ga nađeš“ (1. Letopisa 28:9). Dakle, ako budemo tražili Jehovu Boga, moći ćemo da ga upoznamo i da budemo bliski s njim, što je zaista divan dar (Psalam 25:14). Šta nas još očekuje ako postanemo njegovi prijatelji?

Prava sreća. Jehova je opisan kao srećan Bog (1. Timoteju 1:11). Ako postanemo bliski s njim i trudimo se da postupamo poput njega, možemo biti istinski srećni. To će svakako biti dobro za nas u emocionalnom, mentalnom i fizičkom pogledu (Psalam 33:12). Takođe ćemo moći da vodimo ispunjen život tako što ćemo negovati korisne navike i dobre odnose s drugima, a kloniti se štetnih navika i postupaka. Zaista imamo mnogo razloga da se složimo s piscem jednog psalma, koji je rekao: „Meni je dobro biti blizu Boga“ (Psalam 73:28).

Ljubav i briga. Jehova je obećao svojim slugama: „Savetovaću te, oko će moje biti na tebi“ (Psalam 32:8). To znači da on poklanja pažnju svakom svom sluzi i daje mu tačno ono što mu je potrebno (Psalam 139:1, 2). Osoba koja dobro poznaje Jehovu zapaža da je on uvek tu i da brine o njoj.

Divna budućnost. Pored toga što nam već sada pomaže da imamo srećan život, Jehova Bog nam pruža i divnu budućnost (Isaija 48:17, 18). Biblija kaže: „Da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe, jedinog istinitog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Hrista“ (Jovan 17:3). U ovim teškim vremenima, nada koju nam Bog daje mogla bi se uporediti sa sidrom koje nam pomaže da se osećamo „sigurno i čvrsto“ (Jevrejima 6:19).

Ovo su samo neki od mnogih važnih razloga zbog kojih bi trebalo da bolje upoznamo Boga i postanemo bliski s njim. Jehovini svedoci će vam rado pružiti više informacija o tome, a možete i posetiti naš veb-sajt, jw.org.