Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | DA LI IMATE KONTROLU NAD SVOJIM ŽIVOTOM?

Da li je moguće imati kontrolu nad životom?

Da li je moguće imati kontrolu nad životom?

POSTOJI izreka: „Kad ti život da limun, ti napravi limunadu.“ Danas niko nema savršene životne okolnosti. Često tajna uspeha leži u prihvatanju trenutnih okolnosti i nastojanju da se iz njih izvuče najbolje. Ako možete da zadržite izvesnu kontrolu nad životom i pored teških okolnosti, to je zaista dobro. Ako vam se okolnosti na kraju poboljšaju, to je još bolje. Ali najbolje će tek doći!

Sveto pismo obećava da će doći vreme kada se ljudima neće dešavati loše stvari zbog kojih bi imali osećaj da gube kontrolu nad svojim životom. Moći će u potpunosti da iskoriste svoj potencijal i u tome ih neće ometati teške okolnosti, svakodnevni stres i negativna osećanja (Isaija 65:21, 22). Sveto pismo za takav život kaže da je „pravi život“ (1. Timoteju 6:19).

„Oni će graditi kuće i stanovaće u njima, sadiće vinograde i ješće njihov rod. Neće oni graditi, a neko drugi se naseliti, neće oni saditi, a neko drugi jesti. Jer će dani mom narodu biti kao dani drvetu, i moji će izabranici uživati u plodovima svojih ruku.“ (Isaija 65:21, 22)