Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

 S NASLOVNE STRANE | DA LI JE BIBLIJA I DANAS KORISNA?

Vrednosti koje nikada ne blede — Vernost

Vrednosti koje nikada ne blede — Vernost

BIBLIJSKO NAČELO: „Brak neka bude častan kod svih i bračna postelja neka bude neokaljana“ (Jevrejima 13:4).

ZAŠTO SE ISPLATI? Neki ljudi ove reči smatraju staromodnim. Ali se grdno varaju! Neverstvo danas jednako boli kao što je bolelo i u vreme kada je Biblija pisana (Poslovice 6:34, 35).

Džesi, koji je muž i otac, napisao je: „Moja žena i ja smo veoma bliski i imamo srećan brak. Tome je umnogome doprinelo to što smo verni jedno drugom. Poverenje je veoma važno u braku, a neverstvo ga uništava.“ Suvišno je i pominjati kako utiče na decu!

Linda * je svoj brak dovela u opasnost. „Upala sam u loše društvo“, kaže ona. „Tako sam počela da idem u noćni provod i da varam muža.“ Da li ju je takav život usrećio? Ona i njen muž su se stalno svađali i bila je očajna. Rekla je: „Počela sam da razmišljam o tome koliko sam nisko pala i tada sam shvatila koliko su samo moji roditelji bili u pravu kada su mi govorili: ’Loše društvo kvari dobre navike‘“ (1. Korinćanima 15:33).

Linda nastavlja: „Pre nego što je sve postalo još gore, odlučila sam da prestanem s takvim načinom života i da proučavam Bibliju — ali da ovog puta zaista primenjujem njena učenja.“ Do čega je to vodilo? Spasla je svoj brak, a njen muž je počeo da se ljubaznije i s više poštovanja ophodi prema njoj. „Biblija je promenila moj život“, kaže ona, „i nimalo ne žalim što sam napustila stari način života i takozvane prijatelje.“

^ odl. 6 Neka imena su promenjena.